Tandori-performansszal készül a marosvásárhelyi színház

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata a költő, író, intermediális grafikus Tandori Dezsőre emlékezik a magyar kultúra napja alkalmából.

A 2019-ben elhunyt alkotó életműve maga a játék – játék a nyelvvel, a szavakkal, a formákkal, játék az irodalommal és a művészettel, egyben gyakran játék a halál gondolatával is. Ez az életmű a posztmodern jegyében épp sokszínűségében egységes, újra és újra megragadva az „itt lét“, az evilági létezés esszenciáját, fogalmaz a színház közleménye.Fotók: Bereczky Sándor

A Madárzsoké című, 14 éven felülieknek ajánlott performanszot Bálint Örs, Bokor Barna, Henn János, László Csaba, Rózsa László és Varga Balázs szereplésével, Keresztes Attila rendezésében mutatják be január 22-én, szombaton 17 órától kerül sor a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház kistermében, de előadják február 21-én, hétfőn 18, valamint 19.30 órától is.Keresztes Attila rendezőA produkció zenéjét Boros Csaba szerezte, dramaturg Szabó Réka, a videó-elemekért Sebesi Sándor, a sound designért Oláh Vince és Trucza Samu felel, az ügyelő Rigmányi Lehel.

Az eseményre a járványügyi szabályozások miatt korlátozott számú férőhely áll rendelkezésre, a belépés a járványügyi intézkedések szigorú betartásával történik. A színház továbbá tájékoztatja az érdeklődőket, hogy az előadás jellege miatt azt kizárólag magyar nyelven lehet majd követni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?