Koszika és a Swing á la Django együttes lép fel Sepsiszentgyörgyön

Koszika és a Swing à la Django együttes január 20-án, 20 órától, a magyar kultúra napja alkalmából lép fel a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagytermében.

Koszika a Swing à la Django zenekarral 2021-ben Csíkszeredában találkozott először. Azóta született pár dal, amelyet a sepsiszentgyörgyi közönség először fog hallani a különleges koncert alkalmával, köztük az Utazás címűt, amely bejutott a Duna TV A dal című műsorban a 40 legjobb közé, írták közleményükben a szervezők. Az eseményt a Kónya Ádám Művelődési Házzal közösen szervezi a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy.

Koszorus Krisztina Koszikát, a Koszika & The HotShots énekesnőjét népzenész család legfrissebb hajtásaként már kisgyermek kora óta csak a zene érdekelte. Bár szakmáját tekintve klasszikus hegedűművész, leginkább énekesnek vallja magát. Könnyűzenével 2006 óta foglalkozik, kipróbálta magát a jazz, a latin- és a népzene műfajában, de a rockopera sem ismeretlen számára, hiszen ő játszotta Gizellát az István, a király székelyföldi nagyprodukcióban.

A Swing à la Django együttes innovatív, a világon egyedülálló hangszeres felállással bír, különleges stílusötvözetet teremtettek, zenéjük hangzásában harmóniára talál a magyar autentikus folklór zene, a francia manouche swing és a sanzonok világa, a tangó, a jazz és a bossa nova. Ennek eredménye ez az általuk Hungarian Django Swing-nek nevezett egyedi stílus. A Swing à la Django zenekar tagjai korábban olyan művészekkel dolgoztak együtt, mint Stochelo Rosenberg, Sting, Zubin Mehta, Andrea Bocelli és Roby Lakatos. Felléptek többek között a New York-i Carnegie Hall-ban, a Hong Kongi Operában, a Royal Albert Hall-ban, a Montreux-i Jazz Fesztiválon és a Montreali Nemzetközi Jazz Fesztiválon.

Koszika és a Swing à la Django együttes közös koncertjére jegyek kaphatók a Városi Jegyirodában elővételben, a teljes árú jegy 30 lej, a kedvezményes pedig 15 lej.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?