A Somostetőn szervez gyereknapi programokat a marosvásárhelyi önkormányzat

Június elsején Marosvásárhely megtelik nevető arcokkal, hiszen gyereknap alkalmából a polgármesteri hivatal színes programkínálattal készül. Az események többségét a Somostetőn és az ott található állatkertben tartják meg.

A gyermeknapi programok alatt ingyenes buszjáratot biztosítanak a résztvevőknek a város különböző lakónegyedeiből 9.45 és 17.45 között. A mosolygás is garantált lesz, hiszen ingyen fagylaltot kaphatnak a gyerekek a Gelateria Michele és Sólyom Gelato jóvoltából 14.00 és 17.00 óra között.

Az állatkertben 11.00 órai kezdettel szórakoztató tevékenységeket szerveznek a gyerekeknek, majd kutyakiképzési bemutatót is tartanak. 13.00 órától harcművészetekkel ismerkedhetnek a Tiger Budo Sportegyesület jóvoltából, majd festőműhely következik. 16.00 órától zenei meghallgatás és hagyományos erdélyi hangszerek bemutatása következik a Marosvásárhelyi Művészeti Líceum diákjai és a székelykeresztúri Kerekudvar közösségi ház előadásában.

A Somostető fősétányán 11.00 órától a művészeti líceum kvartettjének koncertje lesz láható, hallható, majd 12.00 órától improvizációs műhelyelőadást tartanak a művészeti egyetem színészmesterség tagozat diákjainak bemutatásával. 14.00 órától a Marosvásárhely gyerekszemmel című szabadtéri tárlatot tekinthetik meg az érdeklődők. A kiállított rajzokat a polgármesteri hivatal által meghirdetett rajzpályázat résztvevői alkották. A kiállítás-megnyitó után színes léggömböket osztogatnak a polgármesteri hivatal sátránál.

15.30 órától bábjátékot adnak elő az Ariel Bábszínház művészei. 16.00 órától pedig népzenei canto előadás lesz, majd A kis művész címmel műhelygyakorlatot tartanak a képzőművészeti tagozat hallgatói. Eközben a Maros Művészegyüttes román, majd a magyar tagozat bemutatásában Flashmobot tartanak. A napot a Marosvásárhely gyerekszemmel rajzverseny zsűrizésével, díjátadóval és dzsessz-, valamint könnyűzenei koncerttel zárják.

A részletes program elérhető a polgármesteri hivatal oldalán.

(A címlapkép illusztráció | Fotó: Pixabay)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?