Mesevásárral ünnepelték három napig a gyermeknapot Marosvásárhelyen

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, a Maros Művészegyüttes, a Mikházi Csűrszínház Egyesület, az RMDSZ Maros megyei nőszervezete, az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház szervezett idén gyermeknapi rendezvényeket előadásokkal, koncertekkel, gyermekjátékokkal és tevékenységekkel.

A Mesevásárt első alkalommal szervezték meg, a háromnapos rendezvényen meséskönyvek vására, bábszínház, játékház, koncert, arcfestés, fejlesztő játékok várták a kicsiket. Az érdeklődés nem maradt el, a szervezők elégedettek.

Két-három évvel ezelőtt Király Kinga Júlia és Király István közös ötlete volt, hogy az ünnepi könyvhét mintájára szervezzenek egy meséskönyv-hetet is, ahol kimondottan a gyerekeknek szánt kiadványokkal, szerzőkkel, dedikálásokkal rukkolnának elő. Támogatás hiányában az ötletet nem sikerült megvalósítani, ám idén először az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínházzal közösen sikerült egy könyvvásárnál is nagyobb és komplexebb rendezvényt szervezni a gyermeknap alkalmából. Király István érdeklődésünkre elmondta, márciusban létrehozták a Pro-Kaart Egyesületet, amellyel pályáztak a Communitas Alapítványnál és nyertek, így első alkalommal sikerült Mesevásárt szervezni Marosvásárhelyen.

A háromnapos program összeállításában részt vett a Helen Doron angol nyelviskola, a Creactivity Kids Club, valamint az Ariel, amelynek igazgatója, Gabi Cadariu azonnal felkarolta a kezdeményezést. Így a bábszínház magyar és román tagozata egy-egy meseelőadással, a marosvásárhelyi Póra Zoli és Stone hill együttes egy gyerekkoncerttel, Bonczidai Dezső és Halmágyi Éva a Csipkerózsika című zöldségbáb-előadással várta a gyerekeket, ezeken kívül sok-sok játék, foglalkozás, színezés, rajzolás, papírhajtogatás.

A mesekönyvvásár három napon keresztül reggeltől estig kínálta a magyar és román nyelvű kiadványait, a Mentor Könyvek, a Líra, a Koinónia kiadók, valamint a Guttenberg és Alexandria könyvesboltok jóvoltából. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?