Ha már gyereknap, indul a Novák-akadémia

A Novák Cycling Academy Kelet-Európa első kerékpárra szakosodott sportakadémiája lesz. Románia egyetlen paralimpiai bajnokának tervei között szerepel ötven gyerek kiválasztása, akiket három olimpiai cikluson keresztül végül profi sportolókká neveljen.

A Novák Cycling Academy hivatalos elindulása csütörtökön, június elsején lesz, az eseményre 11 és 13 óra között a csíkszeredai Majláth Gusztáv Károly téren kerül sor egy gyerekek számára kiírt kerékpáros ügyességi versennyel.

​„Tizenhét gyerek már beiratkozott az Akadémiára. Az első évben harminc sportolóval fogunk indulni, ezt a számot pedig évről-évre bővítjük, egészen addig, amíg elérjük az ötven főt. Az akadémia egy fontos projekt a hazai kerékpársport fellendítésében és a sportág jövőjét nézve is, reméljük, hogy példánkat a Románia megyéiben működő kerékpárklubok is követik majd. Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata és polgármesteri hivatala, valamint Hargita Megye Tanácsa mögénk állt és támogat, hiszen ők megérették azt, mekkora előnye származhat a térségnek és az itt lakóknak egy hasonló Akadémia működésével” – mondta Novák Károly Eduárd.

A Novák Akadémia sportolói nem csak a sportág terén kapnak kiváló kiképzést, hanem mentális és szociális téren is fejlődhetnek megfelelő szakemberek bevonásával. Az egészséges életre való nevelést szem előtt tartva a gyerekek olyan ismereteket is elsajátíthatnak, melyek elengedhetetlenek a helyes táplálkozás és a testi-szellemi egészségük megőrzésében. Ugyanakkor a sportolókat megtanítják felkészülni fizikailag és mentálisan is az edzésekre, valamint a versenyekre.

Egy orosz és három argentin a TDCT-ben

A Novák Cycling Academy hivatalos elindításával egyidőben bemutatkoznak a szurkolóknak a Tusnad DRAG Cycling Team tagjai is. Románia egyetlen kontinentális kerékpárcsapata 2017-től nevet is vált, az eddigi ismert Tusnad Cycling Team mellett egy másik névadó szponzorral, a bolgár, kerékpárokat gyártó cég, a DRAG nevével bővül. Az idei Tusnad DRAG Cycling Team tagja lett az orosz Leonid Krasnov (29 éves) és három argentin válogatott, Hugo Velaszquez (24 éves), Facundo Lezica (25 éves) és Ruben Ramos (24 éves).

Az elmúlt években pro-kontinentális csapatoknál is versenyző Krasnov már a TDCT színeiben is kimagaslóan teljesített, az elmúlt héten a Gemenc Nagydíj utolsó szakaszán a második helyen ért célba. A kontinentális csapatnak még tagja Novák Károly Eduárd (40 éves), Sebestyén Szabolcs (25 éves), László Péter (18 éves), Szabó Norbert (23 éves) és Bartha Csaba (23 éves). Technikai stáb: Cristiano Valoppi (sportigazgató), Csikcsáky Tamás és Lázár Nándor (szerelők és sportigazgató-helyettesek).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?