Akadémiát indít Novák Ede

Kelet-Európában egyedinek számító, Novák Eduárd Cycling Academy néven indít kerékpár-akadémiát Románia egyetlen paralimpiai bajnoka. A 12 éves terv a kerékpársport fellendítését, valamint profi sportolók kinevelését tűzte ki célul.

A Novák akadémián a kerékpározni vágyó gyerekek nemcsak a sport terén kapnak kiváló kiképzést, hanem mentális és szociális téren is fejlődhetnek megfelelő szakemberek bevonásával. A gyermekeket tízes létszámú csoportokban fogják fejleszteni szakmailag elismert edzők vezetésével.

A legkiválóbb képzési minőség biztosítása érdekében az akadémia egy pszichológust, egy masszőrt, valamint egy táplálkozási szakértőt is biztosít a gyerekek számára, ezen kívül a gördülékeny felkészülést három edző és három szerelő munkája segíti – olvasható a Maszolnak is eljutatott közleményben.

Az akadémia 50 fővel indul és 8-10 éves gyerekek jelentkezhetnek. A tervek szerint a szakemberek 8-20 éves korukig fejlesztik a sportolókat, ez az időszak három olimpiai ciklust foglal magába. Részcélként fogalmazódott meg a belföldi és külföldi versenyeken való részvétel, illetve országos, európai és világbajnokságokon való eredményes szereplés.

Kapcsolódók

Kimaradt?