Második Novák Gála – a bécsi filharmónia koncertje mintájára

Több mint 21 ezer lej értékben gyűlt össze adomány a Novák Károly Eduárd paralimpikon védnökségében másodszor megvalósított karácsonyi jótékonysági gálán. Hangulatrészletet mutatunk az Intersport Sportegyesület által Csíkszeredában szervezett szerda esti koncertről, amelyen három mozgássérült javára gyűjtöttek.

A csíkszeredai Bălcan Nadia, a csíkszentmártoni Rápolti Anita illetve a gyímesfelsőloki Nagy Lacika egyenként 7230 lejes adományban részesült szerda este, a Novák Károly Eduárd paralimpikon védnökségében második éve megszervezett karácsonyi jótékonysági gálán.Az est során Nicolae Voiculeț világhírű pánsípművész, Artur Kaganovskiy orosz származású amerikai hegedűművész, a Kolozsvári Magyar Opera művészei, Chiuariu Lívia szopránénekesnő, valamint Pataki Attila tenor énekes kápráztatta el művészi tudásával a közönséget. A gálaműsor a Csíksomlyói Kegytemplom Kórusa, a fennállásának 15. évfordulóját ünneplő Csíki Kamarazenekar, valamint a Nagy István Művészeti Líceum vegyeskara közreműködésével, és Horváth Gábor budapesti karmester vezénylésével kínált élményt a közönségnek.

Az összeg mindhárom érintett családnak nagy segítséget nyújt. Nadiának egy hátegyenesítő készüléket, Lacikának egy korszerűbb kerekesszéket szereznek be, míg Anitának a januárban sorra kerülő barcelonai beavatkozás költségeibe pótol az összeg.

„Az élet folyamatosan kérdéseket állít elénk, amelyeket a saját életünkön keresztül kell megválaszolnunk. A felelősség azt jelenti, hogy feleleteket tudunk adni az élet kérdéseire. Ahogy haladok előre az életemen, egyre jobban tudatosodik bennem az a lehetőség, hogy életemen és sporttevékenységemen keresztül egy társadalmi üzenetet fogalmazzak meg, amely túlmutat a személyiségen és túlmutat a sportteljesítményen” – nyilatkozta a gála alapításakor Novák Károly Eduárd paralimpikon.

Mint fogalmazott, a bécsi filharmónia koncertjének mintájára szervezett csíkszeredai eseménnyel egy hagyományt szeretne megalapozni a Hargita megyeközpontban, „hogy ez a koncert lehetőséget adjon mindenkinek arra, hogy az együttérzés ünnepén segíthessen olyan személyeknek akik komoly szükségét szenvedik az élet alapvető feltételeinek. A karácsonyi jótékonysági koncert a saját nevemmel fémjelzett és garantált gála lesz, amely sok ember szívének örömet és boldogságot szeretne szerezni."

A második Novák Gálán adományozóknak az érintettek és a szervezők köszönik a hozzájárulást. Mint azt a szervezők közölték: Hargita Megye Tanácsa is hozzájárult a gyermekek támogatásához. Az est folyamán a fellépők illetve a gála arany, ezüst és bronz támogatói Sárpátki Zoltán szobrászművész egyedi tervezésű alkotását vehették át.

A teljes gálaműsort a Román Televízió közvetítésében láthatják a nézők december 26-án, 23 órai kezdettel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?