Újabb mandátumra pályázik Novák Eduárd

További négy évig lenne a Román Kerékpáros Szövetség elnöke Novák Eduárd, a csíkszeredai paralimpiai bajnok a Sport Total FM-nek beszélt terveiről.

Novák elismerte, hogy az elmúlt négy évben nem tudta megvalósítani az eredeti elképzeléseit, mivel rendezni kellett a szövetség tartozásait az állam felé. A Román Kerékpáros Szövetség (FRC) 2010 és 2015 között 450 ezer lejes adósságot halmozott fel.

A Tusnád Cycling Team menedzsere szeretné, ha Romániát több kerékpáros is képviselné a 2020-as tokói olimpián és paralimpián: „Tavaly úgy jutott ki egy versenyző az olimpiai játékokra, hogy semmilyen anyagi támogatást nem kapott. Reményeink szerint a következő olimpián már két versenyzőnk lesz az országúti megmérettetésen, egy a hegyikerékpárosoknál, illetve három fiú és egy lány parakerékpárban” – nyilatkozta Novák Eduárd.

A Román Kerékpáros Szövetség az elmúlt évben tíz, a nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában is feltüntetett rendezvényt szervezett. Novák Edurárd prioritási között szerepel a 2014-től felfüggesztett román körverseny újraindítása.

Amint arról röviden beszámoltunk, a székelyföldi sportvezetőt decemberben a Balkán Kerékpáros Egyesület alelnökének választották meg. A román szövetség tisztújító közgyűlését február 10-re írták ki, a helyszín pedig a Kovászna megyei Grand Hotel Bálványos lesz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?