banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Elkezdődött és hétfő reggelig tart Marosvásárhelyen az oltási maraton

Kezdetét vette a marosvásárhelyi orvosi egyetem kampuszán a hétfő reggel 8 óráig tartó oltási maraton, ahol előzetes időpont-egyeztetés nélkül igényelheti minden 16 év fölötti, érvényes személyi igazolvánnyal rendelkező egyén a Pfizer-BioNTech vakcinát.

Az éjjel-nappal tartó oltási akció péntek reggel 8 órakor kezdődött és hétfőn reggel 8 órakor zárul. A Maros megyei egészségügyi személyzet és az orvosi egyetem hallgatóinak bevonásával tartják a háromnapos, 10 oltóponton zajló oltáskampányt a Marosvásárhelyi George Emil Palade Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetemen.

„Csapatot alkotunk, hogy visszatérhessünk a normalitáshoz. A közintézmények, a civil szervezetek, mindannyian egyesítettük erőinket, hogy javuljon a helyzet. Az utóbbi hónapokban bevezetett összes intézkedés, illetve minden meghozott döntés azt a célt szolgálta, hogy mielőbb visszatérhessünk a normalitáshoz. Hogy ismét megölelhessük egymást, hogy meglátogathassuk nagyszüleinket, hogy folytathassuk biztonságban és szabadon a magán és szakmai életünket” – nyilatkozta Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere a maratont megelőzően. 

Fotó: Mariș Cristian Daniel

Marosvásárhelyen eddig 56 ezer adag oltóanyagot használtak fel (35 086-an 1 dózist és 23 482-en 2 dózist kaptak már meg). Városi szinten csökkent a megbetegedések száma is, és május 10-e óta ismét zöld zónának minősül a város. Ennek köszönhetően a biztonsági korlátozó előírások is enyhültek – olvasható a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben. Marosvásárhelyen a közegészségügyi igazgatóság kérésének eleget téve öt oltóközpont működik jelenleg, mint írták: az első percektől kezdve sikeres és hatékony volt ezen egységek megszervezése.

„Arra biztatok mindenkit, hogy kérje a védőoltást és éljen az oltási maraton adta lehetőséggel, amely a következő napokban zajlik Marosvásárhelyen. Együtt az életért!” – zárta nyilatkozatát Soós Zoltán.

A nyitóeseményen a város polgármestere mellett részt vett Mara Togănel, Maros megye prefektusa, dr. Leonard Azamfirei, a helyszínt biztosító marosvásárhelyi George Emil Palade Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem rektora, Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke, valamint dr. Iuliu Moldovan, a Maros Megyei Közegészségügyi Hatóság igazgatója is.

A 72 órás maraton szervezői a Maros Megyei Prefektúra, a Marosvásárhelyi George Emil Palade Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem, a Maros Megyei Tanács, Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala és a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

(Címlapkép: MTI)

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?