Egy hét múlva startol az oltásmaraton Marosvásárhelyen

Jövő héten, pénteken kezdődik és hétfő reggelig tart a marosvásárhelyi oltómaraton a orvosi egyetemen. A Pfizer-BioNTech vakcinát igényelhetik a 16 éven felüli személyek, előzetes időpontegyeztetés nélkül.

„Önkéntes csapatok 72 órás non-stop oltási maratont biztosítanak péntek reggel 8 órától egészen hétfő reggel 8-ig” – nyilatkozta Mara Togănel, Maros megye prefektusa az intézmény hivatalos Facebook-oldalán.

A maraton során a Pfizer-BioNTech oltóanyaggal immunizálják a 16 éven felüli, érvényes személyazonossági igazolvánnyal rendelkező személyeket, előjegyzés nélkül. Az akciót a Maros Megyei Prefektusi Hivatal, a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP), a megyei egészségügyi egységek és az orvosi egyetem diákszövetségei szervezik a SARS-CoV-2 elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság támogatásával.

A maratonnak a Marosvásárhelyi „George Emil Palade” Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány és Technológiai Egyetem ad otthont jövő hét végén az Oltásmaraton – A MOGYE beolt (Maratonul vaccinării – UMFST vaccinează!) elnevezésű akció részeként.

(Címlapkép: MTI)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?