Mindkét székelyudvarhelyi központban igényelhető a Pfizer-vakcina

Szerdától már mindkét székelyudvarhelyi oltóközpontban igényelhető a Pfizer-vakcina, és továbbra is lehet szervezett immunizálásra jelentkezni. Az elmúlt napokban folyamatosan növekedett a város fertőzöttségi mutatója.

A székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal értesítése szerint a volt mozi épületében berendezett oltóközpont mellett szerda reggeltől a bethlenfalvi kettes oltóközpontban is lehet Pfizer-oltásra jelentkezni az országos platformon keresztül.

Tudatják továbbá, hogy azon személyeknek, akik a Bethlenfalvi út 170. szám alatt található központban kapták meg az AstraZeneca-oltás első dózisát, ugyanitt kell majd jelentkezniük a második oltásra is.

A múlt héttől az udvarhelyi vállalkozások a saját székhelyükön is igényelhetik a vakcinát, ezek beadását mobil oltócsapatok vállalják a cégek székhelyén. Azok a vállalkozások, amelyek még nem éltek ezzel a lehetőséggel, bővebb tájékoztatást igényelhetnek az oltas@udvarhely.ro e-mail címen. Ugyanezen a címen lehet jelentkezni a szervezett immunizálásra.

Az elmúlt napokban folyamatosan növekedett Székelyudvarhely fertőzöttségi mutatója. Szombaton négy, vasárnap hetet, hétfőn pedig három újabb koronavírusos esetet regisztráltak. Ezzel a város fertőzöttségi mutatója 3,35 ezrelékre emelkedett.

Jelenleg az udvarhelyi kórházban 105 koronavírussal fertőződött beteget kezelnek. Közülük 99-en középsúlyos vagy súlyos állapotban vannak. Hat beteg szorul intenzív terápiás ellátásra, közülük négy személyt intubáltak.

Növekedett a kórházi kezelésre szoruló udvarhelyi betegek aránya is: jelenleg 47 személy fekszik a kórház különböző osztályain, intenzív terápiás ellátásban három székelyudvarhelyi személy részesül – derül ki az udvarhelyi önkormányzat közleményéből.

(Címlapkép: Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?