A háromszékiek hat százaléka megkapta már a koronavírus elleni oltást

Kovászna megyében eddig mintegy 12 000 személy kapta meg a koronavírus elleni védőoltások valamelyikét, ez a megye lakosságának hozzávetőleg hat százalékát jelenti, közölte a megyei közegészségügyi igazgatóság (DSP). Ágoston László igazgató szerint az oltási kampány kezdete óta március 1-jéig 11 884 háromszéki személy kapta meg a vakcina első adagját, illetve közülük 5047-en már az emlékeztető, második dózist is megkapták.

Háromszéken jelenleg hat oltási központ működik, ezek közül kettő Sepsiszentgyörgyön, illetve egy-egy Kézdivásárhelyen, Kovásznán, Baróton és Bodzafordulón, tehát a megye összes városában lehet oltásra jelentkezni. Emellett külön oltási központok vannak az egészségügyi személyzet, valamint a belügy és hadügyminisztérium dolgozói számára.

Sepsiszentgyörgyön a Dália utcai oltási központban a Pfizer/BioNTech és a Moderna vakcináit kapják meg azok, akiknek sikerült időpontot foglalniuk, hiszen itt április közepéig beteltek már a helyek. A sepsiszentgyörgyi strand székhelyén berendezett oltási központot egyelőre kizárólag a tanügyi személyzet számára tartják fenn a rendkívüli oltási akció keretében. Itt az AstraZeneca oltást kaphatják meg a pedagógusok. Ágoston László szerint, amennyiben megfelelő ütemben érkezik az AstraZeneca vakcina, a sepsiszentgyörgyi strand épületében működő központot megnyitják más oltásra jogosult személyek számára is.    

Kézdivásárhelyen a Kicsid Gábor Sportcsarnokban, Kovásznán a Városi Művelődési Házban, Baróton a Baróti Szabó Dávid iskola régi sportcsarnokában, Bodzafordulón a bredéti művelődési házban várják az oltásra jelentkezőket.

Mint ismert, jelenleg az oltáskampány első és második fázisa zajlik, azaz az egészségügyben dolgozók valamint a 65 évnél idősebbek, kortól függetlenül a krónikus betegek és egyes, fertőzésveszélynek kitett gazdasági ágazgatok dolgozói jogosultak oltásra. Az oltási kampány harmadik fázisa várhatóan március 15-től indul, amikor már mindenki igényelheti a vakcinát az erre a célra létrehozott országos online platformon, és várhatóan április elején kezdődik el a hazai lakosság tömeges oltása.

(Címlapkép: MTI)

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?