Kovászna megyében a pedagógusok kevesebb mint egyharmada igényelte a védőoltást

Háromszéken a 2750 pedagógus közül 850-en igényelték a koronavírus elleni védőoltást, vagyis a tanárok, tanítók, óvónők alig 31 százaléka iratkozott fel az igénylők listájára.

Kiss Imre háromszéki főtanfelügyelő a Maszol érdeklődésére elmondta: arra számít, hogy az oltásra jelentkezők száma növekedni fog, és a pedagógusok többsége kérni fogja a fertőzés ellen védettséget jelentő vakcinát, miután visszajelzést kaptak azoktól a kollégáiktól, akik első körben megkapták az oltást. A háromszéki pedagógusok egy része nemrég átesett a fertőzésen, és ők is kivárnak, hogy megtapasztalják, jelentkeznek-e mellékhatások a beoltott kollégáiknál.A szerző felvétele

Kiss Imre érdeklődésünkre elmondta: minden háromszéki tanintézet kijelölt egy oltásfelelőst, aki összesítette a pedagógusok oltási igényét és regisztrálta az igénylőket, feltöltötte azok adatait a kormány által létrehozott platformra. Ezt követően az igénylőknek egyénileg kell időpontot foglalniuk valamelyik oltási központban. A főtanfelügyelő úgy tudja, sok háromszéki pedagógus élt a lehetőséggel és már vasárnap, hétfőn foglaltak időpontot valamelyik oltóközpontban.

Jelenleg gondot jelent, hogy Sepsiszentgyörgyön januárra már minden hely foglalt, így aki gyorsan meg szeretné kapni a vakcinát, a kézdivásárhelyi vagy kovásznai oltópontok valamelyikében foglalhat januárra. Arra is van példa, hogy a jogosultak inkább vállalják egy más településre való utazást, minthogy várjanak addig, amíg lesznek szabad időpontok a sepsiszentgyörgyi oltóközpontban. 

A főtanfelügyelő szerint Háromszéken már készülnek az iskolák, óvodák február 8-i megnyitására, amikor a pedagógusok és a diákok is visszatérhetnek a tanintézetekbe. A tanfelügyelőség eddig 2800 liter fertőtlenítőt, 280 ezer védőmaszkot osztott szét a tanintézetek között.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?