Autós oltópont nyílt szerdán Nagyváradon, magyar feliratokon is tájékoztatnak

Az Era Shopping Park bevásárlóközpont parkolójában kialakított oltóponton előzetes időpont-egyeztetés nélkül a Pfizer-BioNTech vakcinájával oltanak.

Az oltópontot szerda reggel nyitották meg és naponta 8 és 20 óra között négy sávon oltják majd az odaérkező autósokat, tájékoztatott a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, amely a megyei prefektúrával és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatallal közösen alakította ki a „drive-through” központot. Kellemes meglepetés egyébként, hogy a különböző tájékoztató feliratok magyarul is olvashatók az oltóponton.

Magyar nyelvű tájokoztató feliratok is vannak az oltóponton | Fotó: Bihar Megyei Prefektúra

A védőoltás beadatásához nem kell előzetesen időpontot foglalnunk a RoVaccinare internetes platformon, a beoltottaknak pedig az oltás utáni kötelező várakozási idő alatt elkészítik az oltást igazoló iratot, amelyen szerepel a második dózis oltás időpontja is, adataik pedig bekerülnek az országos elektronikus nyilvántartásba.

Az érkezőket akár a gépjárművekben is beoltják a Pfizer védőoltásával, ehhez a személyi igazolványukra és a helyben vagy előre kitöltött formanyomtatványra – ez innen letölthető – van szükség.

Az első beoltott személy egy magyarországi, de Nagyváradon dolgozó kerékpáros személy kapta meg | Fotó: bihon.ro

A bihon.ro portál beszámolója szerint az első oltást egy Magyarországon élő, de Nagyváradon dolgozó, motorkerékpárral érkező férfi kapta meg, és szintén itt oltották be a nagyváradi közlekedésrendészet vezetőjét, Alin Gherman rendőrfelügyelő is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?