Gyorsan lezárult a nagyváradi „csodadoktornő” ügye

Nem kap semmilyen megrovást vitatható kijelentései miatt a nagyváradi tüdőgyógyász, dr. Flavia Groşan, akinek hétfőn tartotta meghallgatását a Bihar Megyei Orvosi Kamara.

Dr. Carmen Pantiș, az orvosi kamara elnöke szerint ezzel a hivatalból indított eljárásnak vége számolt be az ebihoreanul.ro portál. Flavia Groşan azt állítja, már ezer koronavírusos beteget gyógyított meg, miközben a kórházi protokoll alapján „gyakorlatilag megölik az embereket”.

A doktornőt a megyei orvosi kamara etikai bizottsága hallgatta meg, és mint Carmen Pantiș elmondta: nem vizsgálatról, mindössze egy „beszélgetésről” volt szó, az etikai bizottságnak ugyanis nem áll módjában szankciókat kiszabni, azt csak a fegyelmi bizottság teheti. A fegyelmi bizottság viszont csak akkor léphet, ha például műhiba miatt érkezik panasz hozzájuk, ez esetben pedig nem erről van szó.Flavia Groşan (középen) távozóban a meghallgatásról | Fotó: ebihoreanul.ro

Bár az orvosi kamara megyei vezetője a portálnak azt mondta, személyesen nem vett részt a „beszélgetésen”, úgy tudja, a tüdőgyógyász kifejtette: az eddigi módon gyógyítja továbbra is a hozzá fordulókat, de a súlyos eseteket kórházba irányítja. Pantiș egyébként azt még hozzátette, hogy az orvosi kamarának nincs módjában ellenőrizni, hány beteget is gyógyított meg valójában Flavia Groşan, mivel a páciensek adatait bizalmasan kell kezelni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A tüdőszakorvos ügyvéd kíséretében érkezett hétfőn az orvosi kamarához, ahol mintegy száz szimpatizáns várta, köztük a lassan szokássá váló szombat délutáni maszkellenes tüntetések résztvevői. Flavia Groşan a meghallgatás után csak annyit mondott: „elegáns beszélgetés volt”.

Kapcsolódók

Kimaradt?