Befejezi tevékenységét a csíkszeredai kórház oltóközpontja

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban működő oltóközpont április 1-én befejezi a tevékenységét, a helyiségek, amelyekben a központ működik, más rendeltetést kapnak.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban működő oltási központ 2021. január 4-én kezdte el a tevékenységét. Azóta március 22-ig összesen 10 505 koronavírus elleni védőoltást adtak be itt az igénylőknek, ez 6 922 beoltott személyt jelent – közölte az intézmény sajtószolgálata. A kórház alkalmazottait is ebben a központban oltották be, összesen 741 személyt, ami az intézmény alkalmazottainak 52 százalékát jelenti – áll a kórház jelentésében.

Mint írták: azon személyek előjegyzését, akik április 1-e után a kórházi oltóközpontban kellene megkapják a védőoltásukat, az előjegyzési platform áthelyezi egy másik csíkszeredai helyszínre, a Kossuth utcai, a mentőállomás régi székhelyén működő oltási központba. Szintén oda kell menniük a második dózisért azoknak, akik az első oltást a kórházi központban kapták.

A kórházi oltóközpontban 48 személy dolgozott, illetve dolgozik még április 1-ig, 7 orvos, 9 orvosírnok, 32 asszisztens és egy pszichológus végezte az oltásra jelentkezők adatainak ellenőrzését, bevezetését, a személyek előzetes egészségi felmérését, beoltását, felügyeletét. A központnak helyet adó felületekre azért van szükség, mert a majdani intervencionális kardiológiai központ elhelyezése átszervezéseket feltételez – írták.

„Fontosnak tartottuk, hogy létrehozzuk ezt a központot a személyzetünk beoltására és azért, hogy a betegeink is ide jöhessenek oltásért. Az eddig beadott tízezer védőoltás jelzi, hogy mennyire fontos az itt lezajlott munka” – mondta dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere.   

(Borítókép: Hargita Megyei Sürgősségi Kórház)

Kapcsolódók

Kimaradt?