Sárga forgatókönyv lépett érvénybe keddtől Csíkszeredában

Illusztráció | Csíkszeredai Városháza Facebook-oldalA Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Bizottság keddi határozata értelmében a megnövekedett esetszámok miatt sárga járványügyi forgatókönyv lép érvénybe Csíkszeredában.

Az országos trendnek megfelelően Hargita megye székhelyén, Csíkszeredában is emelkedett az elmúlt napokban a koronavírussal igazolt esetek száma. A városban az ezer lakosra számított fertőzöttségi ráta az elmúlt hétvégén haladta meg az 1 ezreléket – jelentette be korábban Korodi Attila polgármester a városháza Facebook-oldalán.

A keddi intézkedés rosszul érinti  a kulturális intézményeket, mivel az előadótermek nézőtereit csak 30 százalékos lefedettséggel lehet megnyitni. Ugyanakkor nem jó hír a vendéglátó egységek számára sem: a vendéglők, kávézók, hotelek, panziók belterei esetében is érvényes a 30 százalékos maximális vendégarány.

A város vezetése arra kér mindenkit,hogy  a helyzet további romlásának megelőzéséért tartsák be az előírásokat, vigyázzanak egymásra. „Mentsünk együtt életeket, vállalkozásokat! Felelősek vagyunk egymásért!” – hívja fel a figyelmet a csíkszeredai városháza vezetősége.

(Borítókép: Farkas Endre)

Kapcsolódók

Kimaradt?