banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Egy „vámpírharapás” és kész is! Oltóközpont nyílik a törcsvári kastélynál

Összekapcsolhatják a koronavírus elleni oltást a hétvégi kirándulással azok, akik a következő egy hónapban felkeresik a törcsvári kastélyt, a Vámház épületében ugyanis péntektől ideiglenes oltóközpont működik, ahol előjegyzés nélkül lehet megkapni a Pfizer vakcináját, jelentette be a kastélymúzeum.

A múzeum a Brassó megyei prefektúrával és közegészségügyi igazgatósággal, illetve a Maria Öregotthonnal közösen szervezi az akciót. Mint írják, az oltóközpont csak hétvégenként működik majd egy hónapon át, de ha nagy lesz az érdeklődés iránta, akkor meghosszabbítják az akciót. A szervezők a múzeum tematikájához méltó módon igyekeznek meggyőzni a látogatókat arról, hogy éljenek a lehetőséggel, de a plakát sugallatával ellentétben a vakcina beadását nem Drakula, hanem egy orvosi csapat végzi majd péntekenként 14 és 20, szombatonként 10 és 20, illetve vasárnap 10 és 18 óra között. Előzetes bejelentkezés nem szükséges.Azok, akik itt oltatják be magukat, díszoklevelet is kapnak erről, illetve ingyenesen látogathatják meg a Középkori kínzóeszközök című kiállítást, és még ingyenes parkolóhelyet is fenntartanak számukra a kastélynál.

A kormány kezdeményezésére hétvégén több magánintézményben is ideiglenes oltóközpont nyílik, más településeken is összekötik az oltakozást különböző kulturális eseményekkel, Nagyszebenben és Aradon például koncerteket szerveznek a kampány keretében.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?