banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Koncertekkel és tombolával csalogatják az embereket az aradi oltásmaratonra

Pénteken 15 órától vasárnap 22 óráig megállás nélkül oltják majd koronavírus ellen az igénylőket az aradi polgármesteri hivatal előcsarnokában és a városháza előtti téren berendezett oltásközpontban.

Az önkormányzat sajtóosztályának közleménye szerint, aki kéri, előjegyzés nélkül, a személyi igazolványa alapján megkaphatja a védőoltást, ez esetben a Pfizer/BioNTech vállalat által kifejlesztett szérumot, amely iránt a legnagyobb a romániai (oltásra jelentkező) lakosság igénye.

Felhívják a figyelmet azonban arra, hogy a részvételt egszségügyi szűrés előzi meg, és akinek például 37,3 Celsius-foknál nagyobb a testhőmérséklete, elküldik, de ezenkívül figyelmet fordítanak a megfelelő távolság betartására, a kézfertőtlenítésre, az oltás utáni negyedórás megfigyelésre.

A városháza előcsarnokában és a téren is oltanak majd | Fotó: a polgármesteri hivatal Facebook-oldalaA szervezők – az önkormányzat, a prefektúra, a közegészségügyi igazgatóság, a magánegyetem orvosi kara, a Vöröskereszt, a vendéglátóipari és a lakótársulási szövetség – szándéka az oltás népszerűsítése a lakosság körében. Ennek érdekében azt is „bevetik”, hogy a városháza előtt felállított szabadtéri színpadon helyi könnyűzenei együttesek adnak majd koncertet. Így próbálnak majd jó hangulatot biztosítani (a pénteki esős, szomorkás időben elkel majd a vidámság, bár kérdés, hogy ez lenne a megfelelő alkalom), mi több, a maratonon résztvevők között több helyi étterem és bisztró által felajánlott négyszemélyes vacsorákat sorsolnak ki tombolán.

A majdnem háromnapos non stop oltáson több tucat egészségügyi dolgozó szúrja majd a jelentkezők vállát.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?