Gazdag programkínálat várja hétvégén a szilágyságiakat

A szilágysomlyói Báthory Magyar Napokkal párhuzamosan három magyar szilágysági község ünnepel a hétvégén.

Fotó: A szerző felvétele

Selymesilosván, Ilosvai Selymes Péter Emléknapokat rendeznek szombaton és vasárnap. Szeptember 30-án Petőfi szavalóversenyt tartanak délelőtt 10 órától a helyi kultúrotthonban, majd délután 2 órától népi felvonulással, hívogatóval szólítják fel a helybélieket, hogy vegyenek részt a kétnapos rendezvényen. Délután 6 órától a művelődési házban kulturális programokkal várják az érdeklődőket. Rövid előadással fellépnek a helyi óvodások, iskolások, a selymesilosvai gyerek néptánccsoport, az Illegető néptáncegyüttes, valamint a Kéknefelejcs néptánccsoport. A nap bállal és tízijátékkal zárul.

Vasárnap 11:00 órától ünnepi Istentiszteletet tartanak a Református Templomban, ahol Dr. Végh Balázs „Ilosvai Toldijáról” címmel tart előadást, majd Thököly Vajk és Fábián Zoltán megzenésített verseket ad elő. A selymesilosvai emléknap Ilosvai Selymes Péter mellszobrának leleplezésével és koszorúzásával ér véget.

Fotó: A szerző felvétele

Ugyancsak szombaton, Szilágynagyfalui és Bürgezdi családi napra várják az érdeklődőket. A rendezvény focikupával kezdődik, majd a nyugdíjasok közreműködésével fánk és lángos kóstolásra lehet jelentkezni. Délután megtekinthető a nagyfalui gyerekek mandolin és hegedű előadása, amit divatbemutató, kulturális műsor, fitnesz előadás és interaktív gyerekműsor követ. Este koncerttel szórakoztatják a családi napra érkezőket. Napközben lesz hajfonás, baba-mama foglalkozás, gipszfestés, hintózás és lovaglás, mesesarok, tűzoltóbemutató és ugrálóvár.

Fotó: A szerző felvétele

Szombaton és vasárnap Őszi kavalkádra várják a vendégeket a szilágysámsoniak. Szombaton 10:00 órától megrendezik a Fedezd fel Szilágysámsont! Mountain Bike-on - Vlegyásza Kupát, amit szüreti felvonulás, majd a verseny díjkiosztása követ. Este a zilahi Terbete Néptáncegyüttes és a sámsoni Csígeresek Hagyományőrző Néptánccsoport szüreti bálba hívja a szórakozni vágyókat. Vasárnap 15 órától az 50 éves házasokat köszöntik a kultúrotthonban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?