Betáncolják Kolozsvár főterét a 23. Szent István-napi Néptánctalálkozó vendégei (VIDEÓ)

A Kolozsvári Magyar Napok részeként elkezdődött a Szent István-napi Néptánctalálkozó is, amelynek több látványos mozzanata is van, például a minden délben a főtéren megszervezett tánckavalkád. Idén Kolozs és Fehér megyéből, illetve Magyarországról érkeztek néptánccsoportok, csütörtök déli táncukat a Maszol olvasóinak is elhoztuk. (Videó: Varró-Bodoczi Zoltán)

Pillich Balázs főszervező elmondta: a Szent István-napi Néptánctalálkozó több fő pontja megmaradt a „békeidőből”, így a rendezvény egyik legfontosabb programpontja idén is a déli tánckavalkád, a Mátyás-szobor előtt, ahol a fesztiválra érkező néptánccsoportok szoktak bemutatkozni, idén főleg helyiek.

„Meghívtuk szinte az összes kolozsvári csapatot, de lesznek vendégeink Kolozsról is. Itt lesz velünk az elkövetkezendő napokban a Bogáncs, a Kisbogáncs, de a csömöri Csicsörke és a Bojzás Néptáncegyüttes is, akik Csíkkozmásról érkeznek. Igyekeztünk minél több helyi csapatot bevonni” – mesélte.

A főszervező emellett kiemelte, hogy a néptánctalálkozó idén is gyerekközpontú, hiszen minden délután 3 és 6 óra között gyerekprogramokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket a Heltai FolkCenterbe, ahol élőzenés gyermektáncház és kézműves foglalkozások is lesznek.

A Szent István-napi néptánctalálkozóról idén sem marad el az ünnepi népviseleti felvonulás, amelyet a Farkas utcában tartanak meg pénteken. Ez idén a szokásosnál kicsit rövidebb lesz, de ígérik, hogy ott is lesz tánckavalkád, minden csapat be fog mutatkozni, és egy nagy közös tánccal zárják az eseményt, mondta el Pillich Balázs.

(Címlapfotó: Kolozsvári Magyar Napok)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?