A férfi lélek titkairól szóló előadással vendégszerepel Aradon a temesvári magyar színtársulat

A temesvári társulat egy fuccsba ment esküvői fogadásra várja a nézőket az aradi bábszínház termében november 26-án, pénteken, 18 órakor.

A Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Tesztoszteron című előadása Andrzej Saramonowicz darabjából készült, amely a beharangozó szerint „a férfi lélek legrejtettebb titkaiba nyújt betekintést” az örömapa, a pórul járt vőlegény és annak bátyja, egy egyetemi professzor, egy zenész, egy újságíró különös, egymást átszövő történetein keresztül.

„Ez a történet valahol ott kezdődik, ahol a legtöbb véget ér. Akarod-e, holtodiglan, holtomiglan és a többi. Fehér ruha, templom, násznép és az ifjú pár. De mi van, ha a menyasszony a nagy, mindent eldöntő kérdésre nemmel válaszol?” – olvasható az ajánlóban.Fotó: Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház

Andrzej Saramonowicz kortárs lengyel drámaíró kiváló, aki írásaiban behatóan foglalkozik a kor társadalmi elvárásaival, elhajlásaival, világlátásával. Tesztoszteron című szövegéből 2007-ben filmet is forgattak, így egyike lett a szerző legismertebb alkotásainak. Műveit nem csak Lengyelországban, de világszerte nagy előszeretettel játsszák.

Az előadás szövegét Pászt Patrícia fordította. Játsszák: Kiss Attila, Balázs Attila, Bandi András Zsolt, Kocsárdi Levente, Aszalos Géza, Molnos András Csaba, Lajter Márkó Ernesztó és Papp Zoltán. A művészeti koordinátor Kedves Emőke, konzultáns Katarzyna Raduszynska, a látványtervet Pawel Walicki és Albert Alpár készítette.

Az előadásra jegyek 15 (teljes ár), 10 (nyugdíjas, egyetemista) és 5 (diák) lejes áron kaphatók a nagyszínház pénztárában (nyitvatartás: kedden, szerdán, pénteken 10-16, csütörtökön 10-14 és 17-19 óra között, szombaton és vasárnap 10-12 és 17-19 óra között, hétfőn zárva), valamint online a www.eventim.ro oldalon. Foglalás, információkérés a 0744-475147-es telefonszámon lehetséges.

Az aktuális járványügyi szabályok értelmében az előadáson azok vehetnek részt, akik rendelkeznek oltási igazolvánnyal vagy kigyógyultak a koronavírus-megbetegedésből és ezt bizonyítani tudják 15 nappal korábban kiállított, de 180 napnál nem régebbi igazolással.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?