Macbeth újragondolva – fiatal aradi rendező mutatkozik be az Aradi Kamaraszínházban

William Shakespeare Macbeth című tragédiáját láthatják a nézők az Aradi Kamaraszínházban október 17-én, vasárnap 19 órától. A színház közleménye szerint az angol drámaíró darabját újragondolt változatban játsszák a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem színész és koreográfia szakos hallgatói a fiatal Demeter Mark-Cristopher rendezésében.

A Macbeth-et Demeter Mark-Cristopher, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem rendező szakos hallgatója vitte színpadra. A fiatal színházi alkotó középiskolai tanulmányait Aradon végezte, tagja volt a Kölcsey Diákszínpadnak, így minden bizonnyal neve nem ismeretlen az aradiak körében.

A vágyak fontos szerepet játszanak az életünkben, meghatározzák cselekvéseinket, viselkedésünket, de vajon meddig mehet el az ember vágyai teljesítésében? Ezt a kérdést teszi fel magának az előadás pályakezdő rendezője, aki szerint Macbeth bukástörténetének fő problematikája a vágyak – becsvágy, hatalomvágy, szexuális vágyak stb. – ördögi köre. Macbeth története értékteremtő hatással bír a ma embere számára, mert világunk nagy gondja, hogy az emberek értékrendje felborult, fogalmazott Bocsárdi László rendezői osztályának végzős hallgatója.

Bár az előadás szövegkönyve Shakespeare drámájának alig egyharmadát tartalmazza, az eredeti mű kérdésköre mégis maradéktalanul jelen van a színpadon. A produkció szereplői Adorjáni Kincső, Boros Bence, Kaszás Csenge, László Otília, Renczés Viktória, Varsányi Szabolcs és Vlasich Máté, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem színész és koreográfia szakos hallgatói.

A fiatal színházi alkotók Macbeth című előadására jegyek 10 (teljes ár) és 5 (diák, nyugdíjas) lejes áron kaphatók a nagyszínház pénztárában, valamint online az www.eventim.ro oldalon. A jegyiroda nyitvatartása: kedden, szerdán, pénteken 10-16, csütörtökön 10-14 és 17-19 óra között, szombaton és vasárnap 10-12 és 17-19 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744-475147-es telefonszámon lehetséges.

Az aktuális járványügyi szabályok értelmében az előadáson azok vehetnek részt, akik rendelkeznek oltási igazolvánnyal vagy kigyógyultak a koronavírus-megbetegedésből és ezt bizonyítani tudják 15 nappal korábban kiállított, de 180 napnál nem régebbi igazolással.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?