Friedrich Schiller-drámával nyitja az évadot az udvarhelyi színház

A Tomcsa Sándor Színház 2021-22-es évadának első bemutatója a Friedrich Schiller drámája alapján készült, Haramiák című előadás lesz, Florin Vidamski rendezésében, nemzetközi stáb közreműködésével. A bemutatóra szeptember 19-én, vasárnap 19 órától, a dráMa 12. kortárs színházi találkozó nulladik napján kerül sor, közölte a teátrum.

Mint a közlemény emlékeztet, a fiatal Friedrich Schiller első drámája, a Haramiák ősbemutatóján tombolt a közönség. A gondolatiságában gazdag, drámai képektől túláradó nyelvezettel megírt mű, azóta meghódította a világot, most Udvarhelyen tesz erre egy kísérletet.

A Haramiák Dunkler Réka dramaturg és Florin Vidamski rendező által drámai struktúrájában újragondolt változata olyan örökérvényű kérdéseket jár körül, mint: ki vagyok és kinek kell lennem, identitáskeresésünkben, megfelelési vágyunkban milyen utakat kell bejárnunk, hol vannak értékeink határai, mi az, ami igazán fontos nekünk, az elveszettség érzetének milyen dimenziói vannak, hol húzódik meg a bűnösség és ártatlanság közötti vékony mezsgye?Fotó: Balázs Attila

A szokványostól eltérő, érdekfeszítő előadást ígér a nemzetközi stáb által megálmodott előadás. A díszletet a prágai Matej Sykora, a jelmezeket az UNITER-díjas Christina Milea tervezte, az előadás zenéjét Bocsárdi Magor szerezte, a koreográfiát pedig a dán, jelenleg Németországban élő Edith Buttingsrud Pedersen jegyzi. Florin Vidamski rendező, a David Essrig által vezetett Anthanor Akademie docense első alkalommal rendez Székelyudvarhelyen. 

A megszokottól eltérően vasárnapra időzített bemutatóra érvényes a Tomcsa Sándor bemutatóbérlet. Jegyek személyesen válthatók a jegypénztárban hétköznapokon 11-14 és 15-17 órák között, érdeklődni a +40 266 212131-es telefonszámon lehet.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?