Párkapcsolatról szóló előadással nyit évadot a kolozsvári Reactor

A kolozsvári Reactor Alkotói és Kísérleti Egyesület párkapcsolatról szóló, 16 éven felülieknek ajánlott előadással tér vissza a nyári szünet után, amelyet a Kolozsvári Állami Magyar Színházban korábban többször is dolgozó (Bohémélet, pool (no water)), Radu-Alexandru Nica állított színpadra.

A Totul e bine când se termină (Minden jó, amikor véget ér) című előadás szövege a Reactor nyári Dráma 5 műhelyén született négy másik darab mellett, szerzője Andreea Tănase. Az előbemutató szerdán, a bemutató csütörtökön este 8 órától lesz a színház Petőti Sándor utca 4. szám alatti székhelyén.A társulat közleménye szerint a Totul e bine când se termină a párkapcsolat mérföldkövein vezeti át a nézőt, a nyitottság mellett érvelve.

Szeptember folyamán a Reactor előadásai további izgalmas témákat boncolgat: a nők kommunizmus alatti életét (În umbra marelui plan), a klasszikus mesék hatása a társadalomra (Glorie), a fogyasztói társadalom (La Plasticatta). Kétszer is látható az improvizációra alapuló Just Push Play, emellett a független játszóhely a bukaresti VannerCollective Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons című előadását is vendégül látja. A műsorterv itt érhető el.

Kapcsolódók

Kimaradt?