Ezekre a kulturális projektekre gyűjt a Jazz in the Park

Eddig hétezer lejt sikerült összegyűjteni a kolozsvári közösségi kulturális projekteket finanszírozó Jazz in the Park Alapba. A jazzfesztivál szervezőcsapata ötödik alkalommal hirdetett adománygyűjtést, amelyhez támogatói jegyek vásárlásával továbbra is lehet csatlakozni.

A Fapte Egyesület közleménye szerint ebben az évben a támogatói jegyek megvásárlásából származó összeget három projektre fordítják.A Kolozsvári Kulturális Központ Kulturális Vouchert ajánl hátrányos társadalmi helyzetű, vagy sérült személyeknek, amely ingyenes belépést biztosít nekik kulturális eseményekre vagy könyvesboltokban vásárolhatnak vele.

A Create.Act.Enjoy. művészetterápiás foglalkozásokat tart nyolc kolozsvári, Râmnicu Vâlcea-i és gyulafehérvári kórházban, hogy az interaktív, kreatív és inkluzív módszerekkel javítsanak a betegek, a hozzátartozók és az egészségügyi személyzet közérzetén.

A Reactor független színházi társulat Drama 5 programja a kortárs drámaíróknak hirdeti meg negyedik rezidensprogramját, amelynek keretében a fiatalok tapasztalt mentorokkal dolgozhatnak, színházi szakemberekkel találkozhatnak, felolvasószínházi előadás keretében mutatkozhatnak be, illetve az egyik szöveget színpadra is állítják. A Reactor egyébként jellemzően társadalmi problémákkal foglalkozó előadásokat tűz műsorra.

A 20 lejes támogatói jegyet online, illetve a július 4. és 7. között zajló Jazz in the Park fesztivál helyszínein lehet megvásárolni.

Kapcsolódók

Kimaradt?