Amerikai toplistás zenészekkel csábít a Jazz in the Park

A kétszeres Grammy-díjas Marcus Miller, a Prince-el közreműködő Judith Hill és a Ghost-Note, valamint a pályakezdő kortárs jazz albumok között a Billboard első helyére kerülő Delvon Lamarr Organ Trio is fellép a július 4. és 7. között Kolozsváron megszervezett Jazz in the Park fesztiválon, közölték a szervezők.

A húsz eddig bejelentett fellépő közül kiemelkedik többek között Marcus Miller, aki olyan zenészekkel játszott, mint Herbie Hancock, Eric Clapton, Aretha Franklin, Elton John vagy Bryan Ferry, és nem utolsó sorban Miles Davis, akivel három közös albumuk jelent meg. Ezek közül a Tutu című a leghíresebb, amellyel a basszusgitáros Miller két Grammy-díjat nyert.

Judith Hill markáns hangjával gyorsan felhívta magára a figyelmet az Egyesült Államokban, Michael Jackson 2009-ben meghívta fellépni This Is It című turnéjára. Többek között az ő háttérénekesi munkájáról szól a 20 Feet from Stardom című dokumentumfilm, amelyért Grammy-díjat kapott. Debütalbumának producere Prince volt.

Az amerikai headlinerek mellett az izraeli Shai Maestro Trio, Alaska Snack Time, Malox és Tiny Fingers, a franciaországi Chassol, Festen, Ours Samplus, a romániai Iordache, Kosmic Blues, Zimbru, FrankieZ Experiment és Bogdan Vaida, az angliai Noya Rao, a lengyel PianoHooligan, a bulgáriai Hristo Yostov: Jazz Cats és a moldovai The B-Groove is fellép a fesztiválon, a kortárs jazztől a jazz fusionon át a smooth jazzig, groove-ig többféle zenei műfajt képviselve.A Jazz in the Park színpadán fellépnek az idén korábban, május 3. és 5. között megszervezett nemzetközi verseny nyertesei is.

A fesztivál koncertjei ingyenesek, a megváltható támogatói jegyekből származó bevétel idén is a Jazz in the Park Alapot gyarapítja, amelyből hátrányos helyzetű kolozsváriak profitálhatnak majd. A fesztivált a Fapte szervezi a kolozsvári önkormányzat, a Román Kulturális Alap (AFCN) és a román-francia évad támogatásával.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?