Már májusban felcsendül a szabadtéri jazz Kolozsváron

Meghirdette a fiatal jazz-zenekarok nemzetközi versenyét a Jazz in the Park fesztivál szervezőcsapata. 2019-ben korábban, május 3. és 5. között zajlik a rendezvény, a nyertesek így már fel is léphetnek a július 4. és 7. között szervezett sétatéri fesztiválon.

A megváltozott időpont mellett további újdonság, hogy a versenyt szabadtéri és klub kategóriában külön hirdetik meg, attól függően, hogy melyik zene milyen helyszínre talál inkább, közölték a szervezők.Az ötödik nemzetközi jazzversenyen több mint 10 ezer euró értékben adnak át díjakat a fellépési lehetőségek mellett. A kolozsvári fesztivál az European Jazz Network tagja lett, ami azt is jelenti, hogy fellépőket cserélnek más fesztiválokkal, illetve a versenyen résztvevőket európai rendezvényszervezők, zenei producerek hallgatják majd a későbbi együttműködés reményében.

A versenyre jazz-stílustól, tapasztalattól és állampolgárságtól függetlenül jelentkezhetnek a fiatal zenekarok április 1-ig. A versenyszabályzatról és a díjakról itt olvashatóak részletek.

A versenykoncertek ingyenesek, a Iulius Mall parkjában, illetve egy kolozsvári klubban szervezik őket.

Kapcsolódók

Kimaradt?