Lengyel és izraeli zenekar nyert fellépést a Jazz in the Parkra

A lengyel Fraktale és az izraeli Ehud Ettun Trio nyerte a Jazz in the Park nemzetközi versenyének díjait, így ők fellépnek a július 4. és 7. között szervezett kolozsvári fesztiválon. A versenyt most először szervezték meg május elején, a Iulius Mall parkjában, a díjakat vasárnap este adták át.

A Jazz in the Park nemzetközi versenyét ötödik alkalommal szervezték meg május 3. és 5. között. Az 57 jelentkező csapat közül 14 lépett fel Kolozsváron, ők Nagy-Britanniából, Németországból, Hollandiából, Belgiumból, Lengyelországból, Szerbiából, Csehországból, Magyarországról, Bulgáriából, Romániából és Izraelből érkeztek.

A szervezők a fesztivál Facebook-oldalán tették közzé a zsűri döntését: az első helyezett a jazzt, pszichedelikus elemeket és keleti zenét ötvöző lengyel Fraktale lett, a második díjat az izraeli Ehud Ettun basszusgitáros triója vehette át, a harmadik díjas a szerbiai MING énekkvartett lett, a legjobb klubelőadó díját a berlini elektroakusztikus Grey Paris nyerte, a legjobb jazz-szerzemény díját a belgrádi Project Connections kapta, valamint kiválóság-díjat nyert Jean-Paul Estiévenart trombitás, Sergiu Chirileasa zongorista és Michaela Turcerová szaxofonos.

A Jazz in the Park fesztivál eddig bejelentett fellépőiről itt írtunk.

(Címlapfotó forrása: a Jazz in the Park Facebook-oldala)

Kapcsolódók

Kimaradt?