Székelyhídi vendégelőadásaira hirdet bérletet a nagyváradi színház

A székelyhídi Szabó Ódzsa Városi Színházban is előadja öt előadását a nagyváradi Szigligeti Színház, a sorozatra bérlet váltható, jelentették be szerdán a határmenti városban.

A Szabó József Ódzsa székelyhídi születésű rendezőről elnevezett színház igazgatója, Fekete Katalin a sajtótájékoztatón örömteli pillanatnak nevezte a hosszú szünet utáni első színházi évad és bérlet bevezetését a székelyhídi kulturális életbe.

Béres Csaba polgármester reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a több éven át tartó felújítás után a székelyhídi színház az Érmellék kiemelkedő kulturális intézménye lesz, amely nemcsak színházi, hanem oktatási és egyéb programoknak is teret ad. A városvezető bízik abban, hogy helyiséghez tartozó három oktatási intézményében tanuló körülbelül 2600 gyerek számára az elkövetkező évek színházi előadásai pozitív impulzust nyújthatnak személyes fejlődésükben.

A Szigligeti Színház három társulatának öt előadása vendégszerepel Székelyhídon. A bérlet kiszabott ára 125 lej, amely megegyezik a nagyváradi bérletek árával, viszont a közönség időt és az utaztatás árát is megspórolja azáltal, hogy a helyben bemutatott előadásokat választja. A nyugdíjasok és diákok árkedvezményben részesülnek, számukra a bérlet 110 lejbe kerül, tudatta Czvikker Katalin, a Szigligeti Színház főigazgatója.

Az öt darab közül elsőként a János vitéz táncszínházi előadásra kerül sor október 8-án, Györfi Csaba rendezésében. November 6-án a Napnyugat Expressz színjátékot mutatja be a társulat, Zakariás Zalán rendezésében, amely a boldogság és szomorúság kavalkádját illusztrálja és azt, hogy az ember mindennapjaiban, boldogulását keresve, mindig nyugat fele tekint. A harmadik betervezett komoly hangvételű előadás a Valahol Európában musical, amelyről az intézményvezető elmondta, hogy óriási népszerűségnek örvendett a székelyhídi színházavatón, hiszen sajnos nem minden érdeklődő jutott jegyhez, emiatt mindenképpen érdemes megismételni. A musical-adaptáció rendezője és koreográfusa ugyancsak Györfi Csaba, tervezett időpontja december 18. A darabban népszerű slágerek szólalnak meg. Jövő év elején Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde művét is elhozza a társulat, mely révén lehetővé szeretnék tenni a tanulók kapcsolódását a színházhoz, rendezője Anca Bradu. A bérlet záró előadása Molnár Ferenc Játék a kastélyban című komédiája, melyet Balogh Attila rendez.

Több székelyhídi kötődésű színész is fellép a Szigligeti előadásaiban

A sajtótájékoztatón felszólalt Tasnádi-Sáhy Noémi színművész is, aki elmondta, hogy székelyhídi életútját végigkísérte a színház épülete, hiszen óvodai, tánciskolai programon, a Szigligeti Színház előadásain és koncerteken is részt vehetett itt. Jó érzés számára, hogy nem kell reklámoznia a közelgő előadásokat, hanem a helyi lakosok keresik fel őt kifejezve örömüket a településükön bemutatkozásra váró darabokat illetően.

Hunyadi István a székelyhídi színház szerepét méltatta színművésszé válásában, hiszen elmondása szerint édesapja nagyon sokat mesélt neki az itteni előadásokról. A Csongor és Tünde szereplőjeként mindenképpen fel fog lépni a Szabó Ódzsa Színházban. Ugyanakkor egyéb olyan darabokat is méltatott, amelyeket érdemes lenne a jövőben bemutatni a székelyhídi közönség számára, ilyen a Bányavirág és a Bányavakság.

Hajdu Géza színművész, aki 1973-ban zsúfolt közönség előtt szerepelhetett itt a János vitéz színdarabban, hozzátette: „az előadások üvöltenek a székelyhídi színpadért és nekünk is olyan színdarabokat kell hoznunk, amelyek csemegék a helyi közönség számára.” Véleménye szerint, a hosszabb szünet miatt nagy kihívás lesz a helyieket visszaszoktatni a színházi életre, de a helyi teátrum igazgatójával egyetértett abban, hogy a székelyhídiak ki vannak éhezve az előadásokra, amit semmi nem bizonyít jobban, minthogy a színházavatóra a jegyek másfél nap alatt elfogytak.

Az öt előadást felölelő bérletet Fekete Katalin igazgatónál lehet igényelni hétfőtől csütörtökig, 8 és 16 óra között, péntekenként pedig 14 óráig a Szabó Ódzsa Színház irodájában. A teljes árú bérlet 125 lejbe kerül, a diákok és nyugdíjasok számára kiszabott kedvezményes ár 110 lej.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?