Gálával indítja új évadát a szatmári Harag György Társulat

Augusztus 20-án 18 órai kezdettel évadnyitó gálára várja közönségét a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata. Rendhagyó eseménnyel indít a társulat, ahogy rendhagyó volt az elmúlt évad is, amikor a koronavírus-világjárvány miatt jóval kevesebb találkozás jöhetett létre színészek és közönség között, és elmaradt a hagyományos évadzáró gálaműsor is, közölték.

A gálát megelőzően 17:30 órai kezdettel nyitják meg az Északi Színház előterében a Magyar Művészeti Akadémia által Harag György születésének 95., halálának 35. évfordulója kapcsán létrehozott kiállítást.

A zenés műsorban a társulat majdnem minden tagja színpadra lép, ráadásul nem is akármilyen környezetben: egy, az 1970-es, 1980-as éveket idéző Ki mit tud? tehetségkutatóban, amelyen egy különleges összeállítású zsűri értékeli majd a produkciókat.

A házi Ki mit tud? rendezője Nagy Regina, díszleteit Fornvald Gréti, jelmezeit Szabó Anna készíti. Az előadás zenei vezetője Manfrédi Annamária, koreográfusa Szabó Franciska, operatőrként pedig Süveg Károly működik közre.    

Az előadást követően a közönségnek lehetősége lesz kötetlen formában, egy szelet zsíros kenyér és egy pohár bor mellett elbeszélgetni a társulat tagjaival az elmúlt időszakról és a most induló új évadról.

Az évadnyitó gálára jegyek kaphatók az Északi Színház jegyirodájában, hétköznaponként 10 és 17, szombaton 10 és 13 óra között, illetve online. További információk a fent említett munkaidőben a 0261-712-106-os és a 0736-625-907-es telefonszámon kérhetők.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?