Újabb három szabadtéri előadást kínál az Aradi Kamaraszínház

Júliusban Aradra érkezik a Kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum, vendégül látják Szarvas József egyéni estjét, valamint egy újabb gyerekelőadással örvendeztetik meg a legfiatalabbakat – olvasható a társulat közleményében.

A nyári évad június közepén indult be, azóta egy színházi és két népzenei koncertet, valamint egy kabaréestet láthatott az aradi közönség.

A szabadtéri előadások sorozata július 17-én folytatódik a Kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum Művészet című előadásával, július 27-én Szarvas József Pustol a hó című egyéni estjével vendégszerepel Aradon, majd július 30-án A kiskakas gyémánt félkrajcárja várja a gyerekeket az Arad Megyei Kulturális Központ nyári színházában.

Előadás művészetről és barátságról

Július 17-én, pénteken 20 órakor a Kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum Művészet című előadását láthatják az érdeklődők. Yasmina Reza francia drámaíró kortárs darabja három férfi barátságát helyezi a fókuszba. Az utóbbi évek nagy nemzetközi színházi sikereket elért drámája Barabás Árpád rendezésében kerül színpadra.

A szereposztásban Kolcsár József és Kiss László mellett ott találjuk az aradiak számára jól ismert Lung László Zsoltot is, aki az Aradi Kamaraszínház több előadásában is játszott (Rosenkrantz és Guildenstern halott, Gyerekességek, Tóték).

Pustol a hó

Július 27-én, hétfőn 20 órakor egyéni esttel mutatkozik be a közönség előtt Szarvas József Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, a Budapesti Nemzeti Színház tagja, aki önmagával számot vetve írta meg önéletrajzi könyvét Bérczes László rendező, dramaturg segítségével.

A 2018 nyarán megjelent életregény nyomán született meg a Pustol a hó című színházi előadás, amely Szarvas József életéről, különleges életpályájáról szól, viszont több mint egy életrajzi írás feldolgozása: beavatás egy olyan életbe, amelyet bárminek lehet nevezni, csak könnyűnek nem.

Szarvas József egyéni estje szerepel a Budapesti Nemzeti Színház repertoárjában is.

Zenés mesejáték a ’80-as évek gyereksztárjával

Július 30-án, csütörtökön 18 órakor a Görbetükör Társulat előadásában A kiskakas gyémánt félkrajcárja című interaktív, zenés produkció várja a gyerekközönséget. A színpadon megelevenedik az isztambuli palota környezete és hangulata. A klasszikus mesét új köntösben láthatják az aradi gyerekek Kovács Róbert rendezésében, aki a szereposztásban is feltűnik. Az előadás 3–12 éves kor között ajánlott.

Kovács Robi színész, rendező, műsorvezetőt bár a nézők többsége még A világ legrosszabb gyereke című ifjúsági film főszereplőjeként és a Kölyökidő című televíziós műsor tagjaként ismeri, már több mint két évtizede színpadon is szerepel. Több színházban játszott, 2006 májusában pedig Görbetükör néven megalakította folyamatosan bővülő társulatát. A találkozás Kovács Robival minden bizonnyal örömmel tölti el azokat a nézőinket is, akik emlékeznek az egykori komisz kinézetű kisfiú jellegzetes vörös hajára és szeplős arcára.

Jegyek a www.biletmaster.ro oldalon válthatók. Akinek nincs lehetősége online vásárlásra, jegyigényét jelezheti telefonon a nagyszínház pénztárában a 0257/280–016-os számon, jegyét pedig felveheti az előadás előtt egy órával a helyszínen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?