Kivonja a COVID-19 elleni vakcináját a piacról az AstraZeneca

Az AstraZeneca bejelentette a COVID-19 elleni Vaxzevria vakcinájának globális piacról való kivonását, a piaci kínálati viszonyokra hivatkozva - írta a portfolio.hu.

Az AstraZeneca gyógyszergyártó vállalat bejelentette, hogy globális szinten kezdeményezi a COVID-19 elleni vakcinájának, a Vaxzevriának a kivonását. A döntés hátterében az áll, hogy a pandémia kezdete óta jelentős mennyiségű frissített vakcina áll rendelkezésre, ami túlkínálatot eredményezett a piacon. Ennek következtében csökkent a Vaxzevria iránti kereslet, amelyet már nem állítanak elő és nem terjesztenek tovább.

Csökkent a kereslet Fotó: Agerpres

A vállalat emellett tájékoztatta a nyilvánosságot arról is, hogy Európában megkezdte a vakcina forgalomba hozatali engedélyeinek visszavonását. Az indoklás szerint az újabb és változatosabb COVID-19 vakcinák elérhetősége miatt nőtt meg a frissített oltóanyagok kínálata. A magyar portál által idézett Reuters hírügynökség emlékeztet arra, hogy korábban az AstraZeneca bírósági dokumentumokban elismerte: vakcinája mellékhatásokat okozhat, mint például vérrögképződést és alacsony vérlemezkeszámot. Ezek az információk tovább ronthatták az oltóanyag piaci pozícióját.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?