Hiányzó repülési engedély miatt rekedt több mint száz romániai utas Nagy-Britanniában

Több mint száz romániai utas rekedt a nagy-britanniai Stansted repülőtéren szombat reggel, mert a HiSky légitársaság aznapra ütemezett, Nagybányáról, illetve Marosvásárhelyről Londonba és vissza közlekedő első járatait repülési engedély hiányában le kellett mondani, írja a G4media.ro.

A moldvai légitársaság azt állítja, hogy noha időben kérvényezte, a járatok meghirdetett időpontjáig nem kapta meg az engedélyt arra, hogy Nagy-Britanniában repülhessen. Az engedélyre a Brexit érvénybe lépésével 2021. január elsejétől van szükség. A HiSky Facebook-oldalán azzal magyarázta a késést, hogy a brit hatóságok a járvány miatt korlátozott programmal dolgoznak.Illusztráció: Agerpres

Egy nagybányai utazási iroda vezetője az Agerpresnek azt nyilatkozta, hogy a légitársaság már pénteken tudta, hogy a szombati járatok nem indulhatnak, az utasokat mégsem értesítették. Mint mondta, ő péntekről szombatra virradó éjjel kapott e-mailt a légitársaságtól a nagybányai járat törléséről, tekintve, hogy több kliense volt az utasok között.

Az egyik Nagy-Britanniában rekedt utas a Digi24.ro-nak arról számolt be, hogy hat órán át várakoztak a Stansted repülőtéren anélkül, hogy konkrét információkat osztottak volna meg velük. Végül arról értesítették őket, hogy szombat este 21:50-kor felszállhatnak egy Budapestre tartó járatra.

A nagybányai Máramarosi Nemzetközi Repülőtér elnézést kért a kellemetlenségért azoktól, akik jegyet váltottak a Nagybánya és London között közlekedő járatok valamelyikére. Mint közölték, az utasok 400 euróig terjedő kártérítést kaphatnak, ha kérvényezik ezt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?