banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Cîţu: a légi személyzet a bátorság és a felelősség igazi példaképei

A repülősök, valamint a polgári és katonai repülés teljes személyzete a „legjobb" szakemberek, a „bátorság és a felelősség" igazi példaképei – jelentette ki Florin Cîţu kormányfő a román repülősök és a légierő napja alkalmából küldött üzenetében.

A miniszterelnök hozzátette: függetlenül attól, hogy polgári, katonai, teherszállító vagy sportrepülésről van szó, első a biztonság, és a személyzet magas szintű tudására és képzettségére van szükség ennek biztosítására. „Nagy elismeréssel adózom a repülősök munkája iránt! Sok sikert kívánok nekik és tiszta égboltot!” – zárta üzenetét Cîţu.

A román repülősök és a légierő napját katonai ceremónia keretében ünneplik kedden a fővárosban a Légi Hősök Emlékművénél, a Repülősök terén. A szertartás keretében koszorúkat helyeznek el a repülős hősök emlékére, és átadják a 74. PATRIOT taktikai ezrednek a harci lobogót.

Az eseményen részt vesz többek között Nicolae Ciucă védelmi miniszter, Daniel Petrescu altábornagy, a hadsereg vezérkari főnöke, Anca Dragu szenátusi elnök és Lucian Bode belügyminiszter.

A múlt heti incidens miatt, amikor egy amerikai helikopter kényszerleszállást hajtott végre a bukaresti Charles de Gaulle téren, nem szervezik meg a hagyományos légi parádét.

(A nyitókép illusztráció | Fotó: a hadügyminisztérium Facebook-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?