Rácsok mögött marad Elena Udrea és Alina Bica

Elutasította a bíróság Elena Udrea és Alina Bica szabadlábra helyezési kérelmét, így továbbra is előzetes letartóztatásban maradnak egy San José-i női börtönben – számolt be szombaton a Costa Rica-i sajtó idézve a Digi24.

Mint korábban írtuk, a Romániában korábban börtönre ítélt volt turisztikai minisztert és a szervezett bűnözés elleni ügyészség egykori vezetőjét október 3-án vették őrizetbe a hatóságok Costa Ricán a Bűnügyi Rendőrség Nemzetközi Szervezete (Interpol) körözése alapján. Akkor a bíróság elrendelte a kéthónapos előzetes letartóztatásukat.

Udrea és Bica fellebbezett, ám szabadlábra helyezési kérelmüket elutasította az illetékes bíróság. Szintén a Costa Rica-i igazságszolgáltatástól függ, hogy a két elítéltet kiadják-e Romániának. Korábban mindketten politikai menedékjogot kértek a közép-amerikai országban.

Udreát júniusban hat év börtönbüntetésre ítélték megvesztegetés elfogadása és hivatali visszaélés miatt, Bicára június végén négy év börtönbüntetést szabtak ki bűnpártolás miatt. Bicát baráti viszony fűzi Udreához.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?