Tánczos: februártól megállítható lesz az illegális fakitermelés Romániában

 

Február elsejétől üzemképes lesz a faanyag automatikus követésére szolgáló új rendszer (SUMAL), amivel megállítható az illegális fakitermelést Romániában – ígéri Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter.

A tárcavezető hétfőn a Facebook-oldalán arról számolt be, hogy a Speciális Távközlési Szolgálat (STS) székhelyén találkozott az Országos Erdőgazdálkodási Hivatal (RNP) hivatal képviselőivel, akikkel közösen áttekintették SUMAL-t. A találkozó során elmondta a fejlesztéssel foglalkozó csapatnak, hogy a 2021. február 1-i végső határidőt feltétlenül tartani kell.

Tánczos beszámolt arról is, hogy miután az elmúlt napokban Bukarest egyes részein több alkalommal is a levegő minőségének romlását mérték, hétfőn videókonferenciát hívott össze, amelyre a levegőminőséget monitorozó és ellenőrző intézmények kaptak meghívást.

/ Astăzi, împreună cu reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor, am participat la sediul Serviciului de...

Közzétette: Tánczos Barna – 2020. december 28., hétfő

„Arra kértem ma a minisztérium koordinálása alatt álló intézményeket, hogy a következő periódusban is a folyamatos monitorizálásra és a szükség esetén gyors beavatkozásra fókuszáljanak, hiszen mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy csökkentsük a légszennyezést” – részletezte a környzetvédelmi miniszter.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?