Továbbra is kamatoztatná tapasztalatait a közösség érdekében Tánczos Barna

További infrastrukturális beruházások elkezdését szorgalmazza Székelyföldön Tánczos Barna RMDSZ-es szenátor, aki újabb négyéves bukaresti mandátumra pályázik. A politikus továbbra is felkarolná a mezőgazdaság ügyét és a jégkorongot sem hagyná el.

Négyéves szenátori munkáját értékelte pénteki sajtótájékoztatóján Tánczos Barna. Az RMDSZ Hargita megyei politikusa elmondta: 26 éves kapcsolat fűzi Bukaresthez. „Az egyetemi évekkel, a parlamenti munkával, a magánszférában kifejtett szakmai munkával és intézményvezetéssel, államtitkári tevékenységgel telt ez a 26 év, és benne van két szenátori mandátum is. Hosszú idő és úgy érzem, sokat tanultam ez alatt az idő alatt” – fejtette ki a szenátor.

A politikus kijelentette, hogy úgy döntött, újabb szenátori mandátumot pályáz meg az RMDSZ jelöltjeként Hargita megyében a Csíki Területi Szervezetben. „Meggyőződésem, hogy a szerzett tudást és a kapcsolati tőkét hatékonyan tudom kamatoztatni a helyi közösség érdekében” – jelentette ki. Tánczos a következő négy év legnagyobb kihívásaként az infrastrukturális fejlesztéseket látja. Mint mondta, elkezdődtek a tárgyalások olyan beruházások megvalósításáért, mint a Sepsiszentgyörgy–Gyergyóditró gyorsforgalmi útszakasz elkészítése, amely összekötné majd a Marosvásárhely–Iași (Jászvásár) autópályát a brassói csomóponttal, ami gyorsforgalmi utakat, autópályát és a repülőteret magában foglaló csomópont lesz.

Tánczos Barna ugyanakkor kitért a mezőgazdaság kérdéseire is. Mint rámutatott, 2022-től új finanszírozási ciklus indul, és ennek az előkészítésében szeretne aktívan részt venni annak érdekében, hogy Bukarestben megfelelő képviseletet tudjanak biztosítani a kis- és közepes családi gazdaságoknak.

A politikus visszatekintett korábbi, ötéves jégkorong-szövetségi elnökségére is. Ennek kapcsán elmondta: nem hagyja el a sportágat, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia egyik megálmodójaként mindenképpen szeretné folytatni a tevékenységét.

Hangsúlyozta: csütörtökön elkezdődött a támogató aláírások gyűjtése a parlamenti választásokra, amely része a kampánynak, a jelöltállítási folyamatnak. „Szükség lesz a székelyföldi tömbmagyarságra, szükség lesz a szórványban és a külföldön élő magyarokra, hisz minden négy évben óriási kihívás az 5 százalékos bejutási elérése. Komoly mozgósítással, erőbedobással és munkával tudjuk elérni, hogy ismét ott legyen a magyar közösség képviselete a parlamentben” – szögezte le Tánczos Barna.

Kapcsolódók

Kimaradt?