Mélyhűtött rovarok miatt kapott bírságot a Lidl

A német tulajdonban levő kiskereskedelmi vállalatot 350 ezer lejre büntették.

A közelmúltban lezajlott igazgatócsere ellenére tovább folynak az Országos Fogyasztóvédelmi Ügynökség (ANPC) ellenőrzései a  multinacionális áruházláncoknál. Legutóbb a Lidl került az ellenőrök célkeresztjébe, mint kiderült, nem indokolatlanul.

Az ANPC munkatársai a mocsok mellett megfagyott bogarakat is találtak a felkeresett Lidl áruházak hűtőpultjaiban, a polcokon pedig lejárt szavatosságú élelmiszereket, illetve szemmel láthatóan emberi fogyasztásra már nem alkalmas gyümölcsöt és zöldséget. Egyes termékek esetében alacsonyabb volt a polcon feltüntetett ár, mint amennyit a pénztárnál fizetni kellett, s a kiskereskedő az árengedményekre vonatkozó szabályokat sem tartotta tiszteletben.

„Tűrhetetlen, hogy megfagyott rovarokat találj egy olyan hűtőpultban, amelyről a kereskedő azt állítja, hogy kétnaponta tisztítják” – nyilatkozta Mihai Culeafă, az ANPC elnöke.

A fogyasztóvédelem 350 ezer lejes büntetést szabott ki a német tulajdonban levő diszkont áruházláncra, s elrendelte az egyik, Ilfov megyében található egység ideiglenes bezárását. Más áruházakban a hűtött, illetve mélyhűtött termékek részlegeinek működését függesztették fel meghatározott időre.

Az elmúlt hetekben a fogyasztóvédelem egy sor más áruházláncot is megbírságolt hasonló vétségek miatt.

(Nyitókép: Facebook/Lidl)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?