banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Lehetetlenséget ígért Grindeanu: idén nem fognak 160 km/órával száguldani a vonatok a dél-erdélyi fővonalon

Április végén, az egyik pályaszakaszon még csak 70 százalékon álltak a 2017-ben elkezdett munkálatok.

Az év végén már 160 km/órás sebességgel fognak közlekedni a vonatok a magyar-román határon fekvő Kürtös és Segesvár között, jelentette ki a napokban Nagyenyeden Sorin Grindeanu közlekedésügyi miniszter.Messze van még a munkálatok vége | Fotó: Facebook/Asociatia Pro Infrastructura

A határ és Segesvár között jelenleg négy szakaszon folynak korszerűsítési munkálatok, írja a clubferoviar.ro vasúti szakportál. A 614. kilométer és Marosborsa között a munkálatok előrehaladott fázisban vannak, adottak a feltételek hozzá, hogy még idén megnyissák a forgalom előtt.

 A 36,04 kilométeres Marosborsa-Illtő pályaszakasz felújítása 2017-ben kezdődött, s biztosra vehető, hogy idén befejeződik.

A Guraszáda és Piski közti 40,88 kilométeren szintén 2017 óta dolgoznak. A CFR tájékoztatása szerint április végén a beruházás 83,85 százalékon állt, itt is reális tehát, hogy az év vége felé átadják a forgalomnak.

A 22,34 kilométer hosszú Guraszáda-Illtő szakaszon 2017 végén kezdtek hozzá a vasúti pálya korszerűsítéshez. Április végéig a kivitelező a munkálatok 69,96 százalékát végezte el, s fölöttébb valószínűtlen, hogy nyolc hónap alatt megbirkózna a fennmaradó 30 százalékkal. A CFR nem is számol azzal, hogy ezt a szakaszt át lehetne idén adni, írja a clunbferoviar.ro.

Ezzel természetesen Sorin Grindeanunak is tisztában kell lennie, s azzal is, ahhoz, hogy Kürtösről eljusson Segesvárra, a vonatnak át kell haladnia a Guraszáda-Illtő pályaszakaszon, márpedig ott meg sem fogja közelíteni az óránkénti 160 kilométeres sebességet. Természetesen választási kampány idején egy ekkora hazugság bőven belefér egy miniszteri kommunikációba.

A clubferociar.ro szerint a vasútfelújítási beruházások sok esetben nem a kivitelezők miatt késnek, de legalábbis nem csak miattuk. A kivitelezést gyakran hátráltatja, hogy az állami intézmények totojáznak a kisajátításokkal, a régészeti tehermentesítéssel, a környezetvédelmi engedély kibocsátásával és a közművek elköltöztetésével.

Kapcsolódók

Kimaradt?