Megvan az első megbukott PNRR-s beruházás

Harmadik nekifutásra is sikertelen volt a hidrogénvonatokra kiírt tender, amire 105 millió euró uniós támogatás van elkülönítve.

Törölte az vasúti reformért felelős hatóság (ARF) a hidrogénhajtású vonatok vásárlására immár harmadjára kiírt közbeszerzési eljárást, mivel egyetlen ajánlat sem érkezett, adta hírül az economedia.ro. Ezzel biztossá vált, hogy kb. 105 millió euró garantáltan elúszott az országos helyreállítási terv (PNRR) keretösszegéből.Fotó: Facebook/Hydrogen Power

Az ARF 12 hidrogénmotoros szerelvényt szeretett volna beszerezni. Az első alkalommal kiírt tenderre egyetlen ajánlat sem érkezett, a másodikra pedig egyetlen egy, azonban az ARF az Alstom – Linde Gaz pályázatát nem megfelelőnek minősítette.

Harmadjára tavaly ősszel hirdették meg a tendert. A kiírási feltételeket úgy módosították, hogy a pályázó cégeknek csak a szerelvényeket kell leszállítaniuk, azoknak a hidrogénnel való ellátását nem. Az ajánlatok eredeti benyújtási határideje január 26. volt, de többször meghosszabbították.

A kormány 1,596 milliárd és 2,468 milliárd lej közti összeget szánt a hidrogénvonatokra. Ebből 528,9 millió lej lett volna a vissza nem térítendő támogatás a PNRR keretében, a fennmaradó részt a központi költségvetésből biztosították volna.

A nyertes cégnek szerelvényeket 35-44 hónap alatt kellett volna leszállítania a szerelvényeket. Mivel a minimális határidő egy hónap híján három év, a PNRR pedig 2026 augusztusában lezárul, egyértelmű, hogy a pénz elúszott.

A hidrogéncellás meghajtás egy gyerekcipőben járó technológia, ilyen vonatok egyelőre csak néhány olaszországi, németországi és franciaországi vonalon közlekednek. Erősen vitatható, hogy a hazai vasút jelenlegi állapotát tekintve mennyire volt indokolt prioritásként kezelni a hidrogénvonatok beszerzését, valószínű, hogy az erre a célra szánt pénzt sokkal értelmesebben is fel lehetett volna használni.

A hidrogénvonatok jelentik az első olyan PNRR-s beruházást, melynek az uniós finanszírozása vitathatatlanul elveszett. Az első 105 milliót további sok százmillió euró követi majd, a finanszírozás szempontjából bukásra ítélt projektek között van a kolozsvári metró is.    

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?