Hat lej alá csökkent a benzin ára

Székelyföldön már 5,97 lejért is lehet tankolni a standard benzin literjét, igaz, hogy csak egyes kutaknál.

Folytatódik az üzemanyagárak csökkenése, derül ki a Versenyhivatal árösszehasonlító portáljának legfrissebb adataiból. Pénteken Nagyváradon már 5,99 lejért is lehet tankolni a benzin literjét, igaz, hogy csak a Lukoil kútjainál. A Petromnál 6 lej az ár, míg az OMV, a MOL és a Rompetrol töltőállomásainál 6,06, a Gazpromnál pedig 6,11 lej. A dízel a Petromnál a legolcsóbb, 7,14 lej.Fotó: Pixabay

Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és  Kolozsváron még olcsóbban lehet tankolni. Ezekben a városokban a Lukoil kútjainál 5,97 a standard benzin, míg a Petromnál 5,98. A gázolajért a Petromnál kell legkevesebbet fizetni, 7,14 lejt, a Lukoilnál pedig 7,15 lejt.

Marosvásárhelyen és Szatmárnémetiben az üzemanyagárak megegyeznek a nagyváradiakkal.

Július 1-én, amikor életbe lépett az üzemanyagok hatósági árszabályozása, Erdélyben a legolcsóbb benzin 8,13 lejbe került. Ez azt jelenti, hogy közel fél év alatt az benzin ára több mint 2 lejjel csökkent. A dízel kb. 1,5 lejjel lett olcsóbb a vizsgált időszakban, július 1-én 8,69 lejnél kezdődtek az árak.

Mindezek fényében egyre valószínűbbnek tűnik az értesülés, hogy január 1-től a kormány megszünteti az üzemanyagok árának 0,5 lejes szubvencionálását.

Kapcsolódók

Kimaradt?