banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Egy hét alatt 21 banival drágult a benzin, a gázolaj pedig 30 banival

Péntek reggel a Petrom 8 banival emelte az olcsóbbik fajta gázolajnak az árát, ami hét nap alatt már a hatodik drágulás volt.

Hetedik napja nő folyamatosan az üzemanyagok ára. Az ország legnagyobb üzemanyag forgalmazója, a Petrom 3 banival emelte szeptember 13-án a benzin árát, ami azt jelenti, hogy immár 21 banival drágább, mint múlt csütörtökön volt.Fotó: Pixabay

A Versenyhivatal árösszehasonlító portálja szerint a standard benzin a Lukoil kútjainál a legolcsóbb, Marosvásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Nagyváradon és Szatmárnémetiben literje 6,73 lejbe kerül, míg  Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Kolozsváron 6,71 lejbe. Előbbi városokban a Petrom kútjainál 6,78 lej az olcsóbbik benzin, utóbbiakban pedig 6,76 lej. A többi forgalmazónál 6,79 lejnél kezdődnek az árak, s felmennek 6,84 lejig.

Az economedia.ro adatai szerint a gázolaj a benzinnél nagyobb mértékben drágult, jelenleg 30 banival került többe, mint október 6-án. Az árak október 7-én kezdtek el emelkedni, azóta hat drágulás volt. Az economedia.ro munkatársai ma reggel 8 banis áremelkedést konstatáltak a dízel esetében a Petrom egyik bukaresti töltőállomásán. A monitorulpreturilor.info portál adatai szerint a gázolaj a nagy forgalmazók közül a Lukoilnál a legolcsóbb, a vállalat kolozsvári, csíkszeredai, nagyváradi, sepsiszentgyörgyi, szatmárnémeti és székelyudvarhelyi kútjainál is 8,16 lej volt az ár.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A Socar egyes kútjainál ennél is kevesebbet kell fizetni a gázolaj literjéért, 8,14 lejt. A MOL, a Gazprom és a Rompetrol 8,20 lejért árulja jelenleg a gázolajat, a Petromnál 8,22 lej az ár a magyarlakta erdélyi városokban, az OMV pedig 8,28 lejt kér az üzemanyagért.  

 

Kapcsolódók

Kimaradt?