banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Gőzerővel építik az észak-erdélyi autópályát Szilágy és Bihar megyék határán

Minden bizonnyal ez lesz az első sztrádaszakaszt, melyet idén adnak majd át, július hónap folyamán.

Gőzerővel folyik a munka az észak-erdélyi autópálya Szilágynagyfalu és Berettyószéplak közti szakaszán, adta hírül a Közúti Infrastruktúráért Felelős Országos Társaság (CNAIR). A kivitelező a török Nurol, mely nagy erőket mozgósított, 390 munkás és 260 munkagép dolgozik az építőtelepen.Fotó: Facebook/CNAIR

A CNAIR tájékoztatása szerint a Nurol mostanáig a munkálatok 82 százalékát végezte el, adottak tehát a feltételek, hogy júliusra végezzen a beruházással. Amennyiben így lesz, ezzel a szakasszal lépi majd át az 1000 kilométeres határt a romániai autópálya-hálózat. A Nurol 384,14 millió lejért vállalta el a 13,55 km hosszú útszakasz megépítését.

A dolognak annyi a szépséghibája, hogy a szóban forgó sztrádaszakasz egyelőre a semmi közepén húzódik, nem kapcsolódik a meglévő közúti infrastruktúrához. Kelet felől a Vaskapu és Szilágynagyfalu közti szakasszal lesz összeköttetésben, nyugat felé pedig a Berettyószéplak-Bisztraterebes sztrádaszakasszal folytatódik majd. Ez utóbbiaknak egyelőre nincs kivitelezőjük.

Kapcsolódók

banner_xODnunXR_NYAR ON F300x250 px.jpg

Kimaradt?