Megépülhet végre az utolsó hiányzó sztrádaszakasz Kolozsvár és Marosvásárhely között

Elutasították a közbeszerzési eljárás eredménye elleni óvást, meg lehet kötni a szerződést az új, osztrák–német kivitelezővel.

Elutasította az Óvásokat Elbíráló Országos Tanács (CNSC) a nagyváradi Drum Asfalt vezette konzorciumnak a Maroskece és Aranyosgyéres közti sztrádaszakaszra vonatkozó beadványát, adta hírül az infrastrukturális beruházásokat monitorozó Pro Infrastructură Egyesület. Ez azt jelenti, immár nincs akadálya annak, hogy a Közúti Infrastruktúráért Felelős Országos Társaság (CNAIR) szerződést kössön a Strabag és Geiger cégek alkotta társulással, bár a Drum Asfalt bíróságon megtámadhatja a CNSC döntését.Fotó: Facebook/Pro Infrastructura

Az észak-erdélyi autópálya Aranyosgyéres–Maroskece szakaszának építése 2015-ben kezdődött, az eredeti kivitelezővel kötött szerződést 2021-ben bontották fel. A mostani közbeszerzési eljárás győztesének először a Drum Asfalt–Trameco konzorciumot nyilvánította a CNAIR, azonban a Strabag megóvta az eredményt. A CNSC helyt adott az óvásnak, s a pályázatok újraértékelésére kötelezte a CNAIR-t. Második nekifutásra a szakhatóság a Strabag vezette társulásnak adta a megbízást, ami ellen a váradiak emeltek óvást, sikertelenül.

A Strabag és a Geiger 420,34 millió lejért vállalata el, hogy befejezi a 15,7 km-es útszakaszt. A szerződés aláírásától számítva három hónap áll majd rendelkezésükre a tervezésre, s 18 hónap a kivitelezésre. Ha a szerződést szeptember folyamán megkötik, akkor a sztrádaszakaszt elméletileg 2024 júniusának végéig kellene befejezni. Az Aranyosgyéres és Maroskece közti szakasz átadásával végig autópályán lehet majd közlekedni Marosvásárhely és Kolozsvár között.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?