banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Teljes a káosz az észak-erdélyi autópálya körül, ismét kivitelező nélkül maradt egy sztrádaszakasz

A Bisztraterebes és Berettyószéplak közti 26 kilométeres szakasz építése 18 éve kezdődött, de még nem látszik a vége.

Nem volt igazuk azoknak, akik azt gondolták, hogy már a szürrealitás felsőfoka az, ami az észak-erdélyi autópálya Bihar megyei szakaszainak építése körül folyik, bár a történéseket tulajdonképpen erős túlzás építésnek nevezni. A közúti infrastruktúráért felelős országos társaságnak (CNAIR) azonban sikerült még rátennie egy lapáttal, ugyanis érvénytelenítette a Berettyószéplak és Bisztraterebes közti, 18 éve elkezdett sztrádaszakaszra kiírt közbeszerzési eljárást.  Ez még a Bechtel munkája | Fotó: Facebook/Pro Infrastructura

Azt, hogy ezt történt, már múlt héten megszellőztette Cătălin Drulă, korábbi szállításügyi miniszter, azonban az állítását nem tudta semmilyen dokumentummal alátámasztani, a CNAIR pedig mélyen hallgatott. Időközben a nagy infrastrukturális beruházásokat monitorozó Pro Infrastructură Egyesület megszerezte és közzétette a Facebookon a CNAIR értékelési bizottságának a közbeszerzési eljárás eredményének megsemmisítéséről rendelkező határozatát.

A dokumentum keltezésének időpontja július 27., azt azonban nem lehet tudni, hogy a határozatot mikor továbbították az érintetteknek, akiknek 10 nap állt rendelkezésükre a fellebbezésre, s azt sem lehet tudni egyelőre, hogy éltek-e a lehetőséggel. A testület arra hivatkozva árvénytelenítette a közbeszerzési eljárást, hogy a pályázók egyike sem nyújtott be elfogadható ajánlatot.     

Furcsamód a CNAIR illetékesei néhány hónappal ezelőtt még másként vélekedtek a beérkezett ajánlatokról, a megbízást a bukaresti Construcții Erbașu és a szlovák Vahostav cégek társulásának szándékozták adni. Ez 2021 szeptemberében történt, azonban szerződést nem kötöttek, mivel a nagyváradi Drum Asfalt – Trameco konzorcium óvást emelt a döntés ellen, sikerrel. Egyelőre úgy tűnik, hogy szerződéskötésre ez alkalommal sem kerül sor.

A Bisztraterebes és Berettyószéplak közti sztrádaszakasz megépítésének először a Bechtel veselkedett neki, 18 évvel ezelőtt, s részben sikerült is neki. Azóta, hogy a kormány felbontotta az amerikai céggel kötött szerződést, a CNAIR három alkalommal írt ki közbeszerzési eljárást a sztrádaszakaszra: 2014 májusában, 2017 augusztusában és 2020 decemberében. A román – spanyol Corsan – Corviam társulással le is szerződött a CNAIR, ám a megegyezést 2016-ben felbontották, mivel nem haladtak a munkálatok. Érdemi előrelépés azóta sem történt, a jövendőbeli autópályából annyi van meg, amennyit a Bechtel megépített.

Az érvénytelenített közbeszerzési eljárás értelmében a kivitelezőnek 6 hónapja lett volna a tervezésre, s 18 a munkálatok elvégzésére. A CNAIR mostani határozatával beláthatatlan időre ismét eltolódott a munkálatok újraindulása a 26 km-es sztrádaszakaszon. Ha kisebbfajta csoda folytán jövőre sikerülne leszerződni egy kivitelezővel, akkor ideális esetben 2025-re, vagyis 21 évvel azt követően, hogy hozzáfogtak, el kellene készülnie a beruházásnak.

Időközben áll a munka az észak-erdélyi sztráda Bisztraterebes és Bihar közti szakaszán is. Ennek a kivitelezése szintén a Drum Asfalt – Trameco társulásra volt bízva, azonban májusban felbontották, mivel 2020 augusztusa óta nem hogy nem haladtak a munkával, de hozzá sem kezdtek. A CNAIR az azóta eltelt három hónap alatt nem volt képes kiírni egy új közbeszerzési eljárást.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?