Bezárják a temesvári mosószergyárat

Ha nem találnak rá vevőt, akkor legkésőbb december 31-én végleg leáll a termelés.

Kivonul Romániából a német Dalli, melynek mosószergyára van Temesváron. A cégvezetés az ukrajnai háború okozta nyersanyaghiány és a csillagászati energiaárak miatt döntött az üzem bezárása mellett.Mosó- és mosogatószereket gyárt a temesvári üzem | Fotó: Facebook/My Dalli

„A piac folyamatos változásai és növekvő energia- valamint alapanyagárak miatt kényszerülünk mélyreható átszervezésre, hogy biztosítsuk a vállalat jövőjét” – közölték a cég illetékesei. A Dalli az ausztriai Warth városában található üzemét is be kívánja zárni, a többiben pedig elbocsátják az alkalmazottak egy részét. A bánsági fővárosban található üzemben a tervek szerint 2022 végéig áll le a termelés. A gyár abban az esetben menekülhet meg, ha addig a jelenlegi tulajdonosnak sikerül vásárlót találnia.

A temesvári egység az 1800-as évek derekán alapított német vállalat egyik legnagyobb üzeme, melyben por formájú és folyékony, Dalli márkanevű mosószereket és mosogatószereket állítanak elő. A 200 dolgozóval működő gyár éves termelési kapacitása 300 ezer tonna.  

A Dalli 2015-ben vette át az üzemet, mely korábban az amerikai multinacionális vállalat, a Procter&Gamble tulajdonában volt.

Kapcsolódók

Kimaradt?