banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Szerinted meg kell mosni a nyers csirkehúst sütés-főzés előtt? SZAVAZZ!

Népszerű vitatéma, hogy meg kell-e mosni a nyers csirkehúst vagy sem főzés, sütés előtt. Az emberek összekapnak, hiszen eltérőek a vélemények. Most a Nosalty vetette fel, hogy parázs vitát robbantott ki egy nő egy netes kommentszekcióban, amikor is feltette a cseppet sem ártatlan, időről időre nagy port kavaró kérdést.

A nő kifejtette, „itt nálunk, az Egyesült Királyságban köztudott, hogy a nyers hús megmosása felesleges, mert csak szétviszi a kórokozókat a mosogató felületén és környékén, a hőkezelés pedig mosás nélkül is elpusztítaná a bacikat”, bejegyzése után pedig beindult a véleményáradat.

Fotó: Unsplash

Sokan hasonlóképpen vélekedtek a kommentelők közül, mondván, sose mossák meg elkészítés előtt a nyers húst, mégis egészségesek. Többen meg arról számoltak be, hogy mindenféle húst megmosnak, mielőtt feldolgoznák, sőt még brit szakácsok is bevallották, hogy leöblíti a húst, mielőtt ételt készítenének belőle.

A vélemények leginkább abban egyeztek, hogy főzés előtt alaposan kezet kell mosni, sőt azután is, hogy a kezünkben járt a csirke, és mindent fertőtleníteni kell, amihez a nyers húz hozzáérhetett.

Szavazó

Meg kell mosni a nyers csirkehúst sütés-főzés előtt?

Szavazás eredménye

Akár hisszük, akár nem, a legtöbb szakértő szerint valóban felesleges a nyers csirke megmosása, mert ez a teljesen szükségtelen és helytelen gyakorlat nagyban felelős azért, hogy a kórokozók elterjednek az otthonunkban. Arra is figyelmeztetnek, hogy külön vágódeszkát használjunk a húsok felaprításakor, amelyet minden esetben jó alaposan meg kell mosni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?