Barnul a banán a konyhádban? Ezzel a módszerrel lassíthatod az érését

Fotó: UnsplashEgy TikTok-videó hozta el a megváltást, már ami a banánbarnulás lassítását illeti: készítője négyféleképpen tárolta, és módszereit megmutatta a nagyvilágnak, így kiderült, a hűtőben, a pulton, alufóliával vagy vizes ronggyal betekerve növelhető a gyümölcs élettartama, írja az IFLScience.

A kísérlet szerint a legrosszabb ötletnek a hűtőben tárolás bizonyult, mert a gyümölcs sokkal korábban kezdett megbarnulni, mint más módszerek alkalmazásakor.

@tipperk How to properly store bananas? Pt 2 #bananastorage #bananastoragetips #bananacare #producestorage #fridgemagnet #foodstorage #freshproduce #kitchenhacks #tiktoktips #foodhacks #kitchentips #storagetips #storefruitsproperly #storevegtablesproperly #preserveproduce #fridgeorganization #healthyeating #mealprep ♬ original sound - tipperk

A teszt arra is rávilágított, hogy a legjobb módja a banántárolásnak, ha minden gyümölcstől kelkülönítjük egy hűvös és száraz helyen. Ennek pedig az a fő oka, hogy a banánérés közben felszabaduló etilén a többi gyümölcs érését is felgyorsítja.

Azt is érdemes tudni, hogy a többi gyümölccsel ellentétben érés közben a banán meglehetősen sok etilént állít elő, emiatt érik túl: sárga pigmentei lebomlanak, a külsején pedig barna foltok jelennek meg. Ez a folyamat az úgynevezett enzimes barnulás.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?