banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Paradicsom, hagyma, cékla: ezektől az ételektől borzasztó testszaga keletkezhet

A táplálkozás nagyban befolyásolja, milyen illatot áraszt az ember: a femcafe.hu portál összegyűjtötte azokat a zöldségeket, amelyekkel jobb vigyázni, ugyanis hozzájárulnak az elviselhetetlen szag keletkezéséhez.

Spárga

A spárga emésztése során kéntartalmú vegyület szabadul fel a testben, ez pedig kellemetlen szagokhoz vezet. Alapvetően annyira nem népszerű étel, általában nem tartozik a napi menübe, de ha különleges alkalmakkor fogyasztja, számolhat a kellemetlen következményekkel.

Paradicsom

Charles Stewart kutató fedezte fel a hasonlóságot a kellemetlen verejték és a szárított paradicsomos olaj illata között, aztán bebizonyította, hogy ez a zöldség valóban közrejátszik az elviselhetetlen illatokban. A terpén nevű anyag a problémás, hiszen azok az ételek, amelyekben ez fellelhető, gyakran okoznak elviselhetetlen testszagot.

Fotó: Pexels

Cékla

A céklában található metil az emésztőrendszerben TMA-vá alakul át, amely a bőrön keresztül távozik, és meglehetősen erős halszaggal jár. Sokan imádják a főétel mellé fogyasztani, de randira semmiképpen nem ajánlott.

Hagyma

A hagyma nem csak a szájnál okoz kellemetlen szagokat. Az elviselhetetlen szagok a verejtékmirigyen keresztül is távoznak, amit nem old meg egy zuhanyzás.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?